- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пали су и Американац и Француз – време је за дерби Србије!

© AP Photo / Andrew MedichiniХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић и Филип Крајиновић пласирали су се у друго коло квалификација на Ролан Гаросу, а за наредну рунду бориће се један против другог. Млади Новопазарац савладао је Луку Пуја, француског тенисера, резултатом 6:3, 7:5 , док је Крајиновић после преокрета био бољи од Мартина Дама 6:7, 6:3, 6:1.
Меч није ни почео, а Хамад Међедовић већ је имао прилике да види колико га тежак задатак очекује. Добио је прилику да игра на стадион „Сузан Ленглен“ јер је његов противник био Француз који је очекивано имао и велику подршку публике.
Није међутим ништа успело да уплаши мотивисаног Међедовића који Пују током целог првог сета није допустио ниједну брејк лопту!
Добро је отворио и други сет, али је почела киша после које је морао на паузу која му је само послужила као одмор.
Француски тенисер и даље није имао решење за младог српског тенисера који није успеовао да прети као у првом сету, али је кад је било најпотребније ударао и играо најбоље.
Завршница је била неизвесна, а Хамад је у десетом гему пропустио две меч лопте када је француска публика постала још гласнија. Међутим брзо је стигао одговор српског тенисера на то. Направио је брејк и заказао сусрет са Филипом Крајиновићем.
После паузе која је трајала од другог дела прошле до почетка ове године Филип Крајиновић вратио се на Гренд слем турнир. Српски тенисер успешно је почео борбу за учешће у главном жребу Ролан Гароса и то после преокрета.
Крајиновић је у првом колу квалификација победио Американца Мартина Дама резултатом 6:7, 6:3, 6:1.
Ниједан брејк није направљен током првог сета, да би у тај-брејк Дам био сигурнији, али онда се потпуно пробудио Филип.
Један брејк био му је довољан за изједначење, да би у трећем сету апсолутно доминирао и тако се пласирао у друго коло квалификација.
Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СПОРТ
„Ви то не разумете!“ – Јокићев тренер побеснео после елиминације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала