- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сферопулос: Трофеј за Топића и Лазаревића

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићЈанис Сферопулос
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Јанис Сферопулос, тренер кошаркаша Црвене звезде, посветио је титулу у АБА лиги Николи Топићу и Стефану Лазаревићу.
Звезда је победила у трећој утакмици финалне серије против Партизана и са 3-0 у серији освојила трофеј у регионалном такмичењу.
Сферопулос је посветио титулу играчима који из различитих разлога нису били у тиму.
„Честитам играчима на освојеном трофеју и титули. Играли смо одлично током финалне серије, а посебно током треће утакмице. Контролисали смо дешавања на паркету, нисмо паничили ни када је Партизан стигао до предности, напротив. Играли смо против великог ривала, сјајне екипе, врхунског тренера. Сезону су обележиле повреде које су нас пратиле све време, морали смо да мењамо састав тима и концепцију, тек у завршници смо били комплетни и показали колико можемо. Трофеј припада свим људима из клуба, навијачима, а желим да трофеј посветим Николи Топићу који је два пута имао проблема са повредом и Стефану Лазаревићу који није био вечерас са нама“, нагласио је Сферопулос.
Говорио је и о атмосфери пред навијачима Партизана.
„Атмосфера у дворани је била генерално добра. У једном моменту је било тврдих предмета на паркету, али ништа страшно. Више пута сам рекао да не разумем језик. Што се инцидента тиче, противим се сваком виду насиља, морамо да заштитимо спорт као такав. У финалној серији, не рачунајући први меч, када смо били изузетно нервозни, дефанзивно смо изгледали одлично. Када подвучем црту, пресудила је одбрана, која нам је давала самопоуздање за игру у нападу. У финалну серију смо ушли са идејом да идемо корак по корак. Фокус је био на свакој утакмици, није лако одржати висок ниво концентрације, али смо ментално били спремни за дуеле са великим ривалом. Поред тога, све време смо веровали да можемо да стигнемо до титуле и то је било кључно, уз одбрану коју сам споменуо“, рекао је тренер Звезде.
Сферопулос верује да је екипа могла више да није било проблема са повредама.
„У једном моменту смо били без бекова, па смо ангажовали Јага. Борили смо се са свим ривалима и повредама, на крају можемо да будемо задовољни и срећни. Јаго је одиграо заиста одлично од када је дошао у Звезду. Требало је буде трећи бек, а успео је да се избори за далеку већу улогу. Срећан сам што је приграбио МВП награду“, закључио је Сферопулос.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СПОРТ
Крај сезоне за Јокића – Денвер поражен у мајсторици од Минесоте! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала