- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај сезоне за Јокића – Денвер поражен у мајсторици од Минесоте! /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркашки репрезентативац, завршио је сезону у НБА лиги после пораза Денвера од Минесоте у седмој утакмици полуфиналне серије Западне конференције, после највећег преокрета у историји мајсторица најквалитетније лиге света.
Денвер је у трећој деоници имао и 20 поена предности (58:38), али је онда запао у велику кризу из које није могао да се врати у ритам па су гости на три минута до краја дошли до десет поена вишка, а дуел су завршили резултатом 98:90.
Минесота је скинула круну Денверу освојену прошле сезоне и у финалу Запада, за пласман у велико финале, играће против Даласа док ће се за трофеј на Истоку борити Бостон и Индијана.
Денвер је поражен у трећој утакмици на свом терену после два узастопна неуспеха забележена на самом почетку серије.
Нагетси су успели да се врате у ритам са два тријумфа у гостима, повели су са 3-2, али су пропустили две прилике за коначан тријумф пред којим су били на средини треће деонице седме утакмице.
Претходно је Денвер, на крилима бриљантног, у том периоду, Џамала Мареја, водио са 15 поена разлике (53:38), наставио је са добром игром и после паузе, али су гости потом појачали одбрану, решавали су ситуације у нападу, док Нагетси ништа нису могли да погоде, што је ривалу омогућило повратак.
Јокић се мучио са шутем, промашио је седам тројки до момента јурења последњег воза, убацио је две заредом, али никога није било да испрати његов ритам.
Потпуно су ван игре били остали кошаркаши из петорке па је Минесота на крилима најбољег шестог играча лиге Наза Рида стигла до велике победе.
Јокић је утакмицу завршио са 34 поена, 19 скокова и седам асистенција, Џамал Мареј је био најефикаснији са 35 поена и нико више у Денверу није имао двоцифрени поентерски учинак.
Мајкл Портер је остао на седам поена, Кентевијус Колдвел Поуп на пет, а Ерон Гордон на свега четири.
Фактор из сенке за Минесоту био је Џејден Мекденијелс са 23 поена, колико је имао и Карл Ентони Таунс, уз 12 скокова. Ентони Едвардс је меч у ком је промашио чак осам тројки завршио са 16 поена, осам скокова и седам асистенција, Руди Гобер је имао 13 поена, Рид 11, а Мајкл Конли 10.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала