- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић: Партизан ће сигурно играти Евролигу

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана, после пораза у финалу АБА лиге од Црвене звезде рекао је да је сигуран да ће његова екипа наредне сезоне играти Евролигу иако кроз регионално такмичење није успела да избори место у том такмичењу.
Обрадовић се обратио на конференцији за медије после финала и истакао је да је његова одлука била да Џејмс Нанели остане ван тима после његовог физичког сукоба са играчем Звезде Стефаном Лазаревићем уочи дуела.
„Стравично ружна слика, нисам улазио да гледам. Одлука да Нанели не буде у тиму је моја. Мислио сам да после тога што се десило јутрос, провео је у полицији не знам колико сати, он по мом мишљењу није био спреман да игра", навео је Обрадовић.
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СПОРТ
Сферопулос: Трофеј за Топића и Лазаревића
Колико је све утицало на Партизан?
„Да ли је утицало, колико је утицало... Ја сам заиста био изненађен кад су дошли да ми кажу, ми смо имали тренинг од 10 тај тренинг пред утакмицу, ја сам питао кад долазе, они долазе у 11.30, ја сам завршио пре 11. Управо да не би долазило да се виђамо, нисам мислио да ће се нешто догодити, јер нема разлога. Дошли су људи, рекли су шта се догодило, кренуле се у овакве и онакве приче. Ко је, како, зашто започео, то је ружна слика и ја не оправдавам, да ли је играч Звезде започео, шта је урадио... Не знам Нанели шта је урадио такође, мука ми је било кад сам чуо да је дошло до тако неке ситуације. То је одлука јер водим рачуна о тиму, стојим иза ње. Немам никакав разлог да не верујем Џејмсу у то што ми је испричао, свако мора да одговара за своје поступке. Постоје органи који ће да се баве тиме, помиње се да нема неких минута са видеа, не бих да улзаим у то. Жао ми је, мислим да је тај Лазаревић изванредан момак, жао ми је што је тако. Шта се дешавало, не знам и нећу да улазим у детаље. Жао ми је да се о том неком инциденту пред финале прича и да је то нешто што је добило толико простора да се прича о томе. Једна ситуација која не би пожелео да се догоди, свако треба да одговара за своје поступке", рекао је Обрадовић.
Победом у АБА лиги Звезда је извесно обезбедила место у Евролиги, а Обрадовић верује да ће и Партизан бити у елитном такмичењу.
„Партизан ће сигурно играти Евролигу, сигуран сам у то. Урадили смо све, погледајте како изгледају утакмице Партизана. Учинићемо све да играмо Евролигу“, истакао је Обрадовић.
Честитао је Обрадовић ривалу на трофеју.
„Честитам Звезди на освојеној титулу. Настојали смо да дамо све од себе, у овим околностима у којима се налазима, рекао бих да смо дали максимум. На неке ствари не можете да утичете. Надам се да ће људи који воде АБА лигу бити искуснији и паметни у наредној сезони, ми хоћемо сигурно. После првог меча мени је било јасно у ком смеру иде финална серија, на неке ствари не можете да утичете. Постоје неке ствари које су невероватне. Честитам Звезди, велика школа за нас, али АБА ако жели да напредује мора да реши много тога у периоду који следи“, нагласио је Обрадовић.
Црвена звезда је шампион АБА лиге - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
СПОРТ
Звезда на Партизановом терену освојила титулу шампиона АБА лиге!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала