- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев упозорио учеснике самита о Украјини у Швајцарској: То ће значити напуштање неутралног става

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Пратите нас
Неутралне земље које планирају да учествују у самиту о Украјини у Швајцарској треба да схвате да ће учешће на том састанку значити напуштање неутралног става и стављање на страну бандеровског режима, као и да ће Русија оценити ове поступке који ће утицати на односе у будућности, изјавио је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.
Он је у објави на друштвеној мрежи Икс истакао да је низ неутралних земаља принуђен да се одазове позиву на састанак о Украјини како не би поквариле односе са великим играчима.
Према његовом мишљењу независно од тога каквим су намерама вођене ове земље, на крају ће се испоставити да ће играти по правилима које су успоставили кијевски неонацисти.
Медведев је оценио да је у питању бесмислен састанак у покушају да се оживи формула мира украјинског председника Владимира Зеленског.
Званичник је закључио да ће резултат догађаја бити неважећи јер се мировни преговори никада не воде само са једном страном у сукобу.
Претходно, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је додао да су смешни покушаји Запада да намами земље на конференцију о Украјини у Швајцарској, како би се потом поставио ултиматум Москви.

Мировна конференција у Швајцарској

Швајцарска ће у јуну бити домаћин мировне конференције о Украјини, која ће бити одржана у близини града Луцерна. Русија неће бити присутна на догађају. Портпарол амбасаде Русије у Берну Владимир Хохлов раније је рекао за Спутњик да Швајцарска није послала Русији позив за учешће на самиту о Украјини, али да Москва у сваком случају неће учествовати.
Како је саопштило Министарство спољних послова Швајцарске, на мировну конференцију ће бити позвано око 120 земаља на нивоу лидера држава и влада.
Москва је раније више пута истицала да је спремна за преговоре, али да је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад стално позива Русију на преговоре за које Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог.
Застава Швајцарске - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
РУСИЈА
Швајцарска: Без Москве незамислив мир у Украјини
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала