- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Пропуштена још једна прилика да се спречи трка у наоружању у свемиру

© Sputnik / Natalia SeliverstovaЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Пратите нас
Москва је разочарана резултатима гласања у Савету безбедности УН о руско-кинеској резолуцији о непостављању оружја у свемир, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Резултати гласања о нацрту резолуције о спречавању трке у наоружавању у свемиру и безбедности свемира који је Русија, уз коауторство Кине, поднела Савету безбедности УН на разматрање су разочаравајући“, наводи се у саопштењу Захарове на сајту Министарства.
Према њеним речима, САД и њихови савезници, упркос свим корацима које су Москва и Пекинг предузели да се њихови предлози узму у обзир, укључујући и развој одговарајућег америчко-јапанског нацрта резолуције, успротивили су се руско-кинеској иницијативи.
Она је напоменула да су на овај начин Сједињене Америчке Државе и њихови савезници „још једном демонстрирали своје праве приоритете у космичкој области, који немају за циљ да свемир ослободе било каквог оружја, већ да поставе оружје у свемир и да га претворе у поприште сукоба“.
„Међутим, нажалост, пропуштена је још једна прилика да се обезбеди спречавање трке у наоружању у свемиру кривицом САД и њихових савезника“, додала је Захарова.
Према њеним речима, Русија ће и даље настојати да свемир остане без оружја било које врсте и спречи да се он претвори у још једну зону напетости и оружаног сукоба.
Савет безбедности Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
РУСИЈА
Запад скинуо маске: СБ УН одбацио руску резолуцију о спречавању наоружавања космоса
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала