- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак „ради“ за рођендан

© AP Photo / SALVATORE DI NOLFIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, прославља данас 37. рођендан, и то како – радно! Потрефило се да у Женеви, на турниру из серије 250, где иначе не учествује јер је Ролан Гарос „иза ћошка“, игра баш на рођендан.
Неће то представљати апсолутно никакав проблем за светског броја један, власника 24 гренд слем титуле. Апсолутни владар белог спорта по сваку цену жели да подигне форму у сезони у којој још није играо финале, нити је пригрлио трофеј, што је потпуно атипично за њега.
Зато, Ђоковић жели да „убаци у виши степен“ пред врхунац сезоне на шљаци и оно право што тек следи у „Булоњској шуми“, а то је Ролан Гарос. Још када се свему томе дода да ће управо у Паризу на земљаној подлози бити олимпијски турнир, а да српски ас и даље нема злато, онда је јасно зашто је Женева била избор.
„Видећемо како ће све ићи на мечевима и како ће се одвијати ствари. Доста времена сам посветио раду са мојим старим-новим кондиционим тренером, како бих добио на издржљивости и физичкој спреми, све капацитете који су неопходни за играње мечева у пет сетова на гренд слему. Нарочито се то односи на најзахтевнију подлогу као што је шљака“, истакао је Новак.
Ђоковић ће на 37. рођендан изаћи на терен у Женеви, а први ривал биће му Немац Јаник Ханфман и тај меч ће почети око 18 часова.
Ток сусрета моћи ћете да пратите уживо у текстуалном преносу уз Спутњик.
Новак Ђоковић и Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
СПОРТ
Победио је највећег – али га не отписује: „У мојим очима Новак је увек главни фаворит“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала