- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Решићемо најамбициозније задатке“: Путин објаснио како ће се Русија борити против санкција

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Ефикасност руских решења и развоја у технолошкој сфери омогућиће да се превазиђу ограничења која су Русији наметнуле непријатељске земље, изјавио је председник Русије Владимир Путин на седници надзорног одбора Агенције за стратешке иницијативе.

„Генерално, тражим од Агенције за стратешке иницијативе да активније развија међународно партнерство, да учествује у промовисању најбољих руских пракси, брендова и пројеката у свету. Што будемо ефикаснији, то ће нашим противницима бити теже да нас на било који начин ограничавају. Напротив – ако будемо нудили ефикасна решења, она ће бити прихваћена упркос свим ограничењима, сигуран сам. Тржиште ће све изградити, а за тржиште се треба борити“, рекао је руски лидер.

Путин је додао да у технолошком развоју треба ићи путем сарадње са пријатељским земљама које су заинтересоване за то.
Како је истакао, ниво благостања људи треба да буде најважнији критеријум оцене рада савезних и регионалних власти у земљи.
Путин је поручио да ће Русија решити најамбициозније задатке и осигураће раст економије ако наставе да се шире могућности за научне колективе.
„Ми ћемо, свакако, решити најамбициозније задатке, обезбедићемо раст економије, а значи и благостање руских породица ако наставимо да ширимо могућности за наше научне и производне колективе, за инжењерске, предузетничке, креативне тимове, за волонтере и представнике непрофитних организација и непрофитног сектора“, закључио је председник Русије.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
РУСИЈА
Путин: Економија расте, енергетски комплекс се стабилно развија упркос санкцијама
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала