- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Словачки министар: Братислава сарађује са другим земљама у истрази атентата на Фица

© Tanjug / AP Photo/Tomas BenedikovicМинистар одбране Словачке Роберт Калињак
Министар одбране Словачке Роберт Калињак - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Службе безбедности Словачке сарађују са безбедносним органима других држава у истрази о покушају убиства словачког премијера Роберта Фица, изјавио је словачки министар одбране Роберт Калињак.
„Наравно, не само наше службе безбедности, већ и колеге из других земаља покушавају да нам помогну и дају нове информације“, рекао је он за телевизију „ТА3“.
Према његовим речима, словачке обавештајне службе разматрају предлоге добијене од страних колега за увођење нових мера безбедности или јачање већ предузетих након покушаја атентата на Фица.
Савет безбедности Словачке расправљаће у среду о јачању мера у циљу заштите људи и институција након покушаја атентата на Фица.
Подсетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након седнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара североисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и после вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вештачке коме.
На Фица је пуцано када је после седнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дело покушај убиства из политичких разлога.
Роберт Фицо - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СВЕТ
Болница: Здравствено стање Фица се поправља
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала