Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Грчка Демократија: Нова издаја Срба, Грчка се спрема да подржи лудачки захтев Немачке

© Sputnik / Роман Махмутов / Уђи у базу фотографијаЗаседање Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку
Заседање Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Грчки лист Демократија објавио је данас текст у коме је наведено да се спрема нова издаја Срба, јер је Грчка спремна да подржи "лудачки" захтев да се злочин у Сребреници прогласи геноцидом зато што то од ње траже Немци.
"Док међународна заједница затвара очи пред Понтијским геноцидом и одбија да осуди Турску, Немачка, САД и друге земље у њиховој сфери утицаја (Руанда, БиХ, итд.) страствено промовишу проглашење међународног дана 'Сећање и обележавање геноцида 1995. године у Сребреници', за које је предложено да буде 11. јула сваке године", наводи се у тексту објављеном на насловној страни листа, преноси Танјуг.
Српска страна, која се поново скоро сама бори против свих и признаје да су можда почињени ратни злочини, али ни у ком случају геноцид, наводи лист, апеловала је на Грчку, упркос "недавном забадању ножа у леђа у Савету Европе", да то не чини позивајући се на традиционално пријатељске односе.
"Председник Србије Александар Вучић у видео поруци тражи од Грчке да се уздржи од релевантног гласања, знајући, како каже, да је Грчкој тешко да гласа против и позива се на заборављено, током Мицотакисовог периода, грчко-српско пријатељство", наводи лист.
Лист, наводећи делове текста резолуције, оцењује да ће бити изузетно занимљиво видети какав ће став Грчка заузети по још једном критичном питању, као и коначан резултат гласања, за резолуцију која "олако усваја термин геноцид" за грађански рат у бившој Југославији, где су заиста почињени масакри и ратни злочини, али ни у ком случају геноцид.
"А шта више када међународна заједница то деценијама негира (подлежући турским претњама) за Понтима, упркос 350.000 мртвих и хиљадама присилно расељених људи", закључује лист, алудирајући на масакр над Грцима у регији Понтуса који су починили Турци између 1914. и 1923. године, преноси Танјуг.
Председник Србије Александар Вучић у УН  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СРБИЈА
Пораз Запада: Усвојен нацрт резолуције о Сребреници иако је више гласова против и уздржаних
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала