- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После Хамада и Олга изборила пламан на Ролан Гарос

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Српски тенисер Хамад Међедовић пласирао се на Ролан Гарос, након што је у последњем колу квалификација савладао Француза Жофрија Бланкана резултатом 6:2, 6:2. Одмах после њега на терену се нашла и Олга Даниловић, која је у два сета успела да елиминише Астру Шарму резултатом 7:6, 7:5, чиме се домогла главног жреба.
Олга је успела да прескочи последњу препреку на путу за Ролан Гарос. У двобоју 125. и 130. играчице света, Српкиња је изашла као победник и то после велике борбе.
У првом сету у ком су виђена четири брејка, а Олга се прва суочила са раним губитком сервиса - 0:2, Даниловићева је на крају успела да слави после тајбрејка 7:2. Претходно је успела да наниже чак пет гемова, после раног вођства Аустралијанке.
У другом сету, играло се гем за гем до петог, да би у шестом Шарма успела да "украде" Олги Сервис и да поведе 4:2. Олга је затим морала да брани две сет лопте при резултату 5:3 за Шарму, да би узвратила рибрејком, а затим и брејком за 6:5.
Изборила се касније најбоља српска тенисерка за три везане меч лопте, од којих је другу реализовала и пласирала се на Ролан Гарос.
За равно осамдесет минута талентовани српски тенисер успео је да оствари циљ и да у потпуности разоружа Француза, иначе 277. играча планете.
Хамад, који је дан раније избацио Филипа Крајиновића, овога пута је у оба сета направио по два брејка, што му је у великој мери олакшало посао и скратило време проведено на терену.
Имао је Међедовић улогу фаворита и оправдао ју је без већих проблема. Као 134. на АТП листи и чак 133 позиције испред Француза, самоуверено је ушао у меч са Бланканом, који није имао шанси против расположеног и мотивисаног Новопазарца.
Међедовић је упућивао снажне ударце, на муке је стављао ривала и зато не чуди што је за сат и 20 минута победник био познат.
Жреб за Ролан Гарос биће одржан до краја дана, па ће бити познато ко ће Међедовићу бити противник у првом колу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Ђоковић: Дали сте ми љубав, а ја вама победу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала