- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Синиша би био поносан /видео/

© AP Photo / Luca BrunoСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Болоња је први пут од свог оснивања 1909. године изборила пласман у Лигу шампиона, и то под командом тренера Тијага Моте, наследника Синише Михајловића, који је ударио темеље екипи из Емилија Ромање. Ерупција одушевљења на трговима претходних дана, а навијачи и фудбалери не заборављају српског стручака и све што је урадио за екипу.
Темпераментни Синиша Михајловић, који је преминуо пре годину и по дана, у два наврата је седео на клупи Болоње. Прво још давне 2008. до 2009. године, да би у другом мандату водио екипу чак и у тренуцима када је био тешко болестан, због чега је морао на болничко лечење у чувену болницу Света Урсула.
Није левоноги бомбардер дочекао да види историјски успех Болоње, али би сасвим сигурно био поносан на све урађено. И што је још лепше и битније, јесте да ни фудбалери, а ни навијачи који су претходних дана преплавили трг Пјаца Мађаро, нису заборавили Синишу и све оно што је дао Болоњи,
„Тијаго Мота нас је одлично склопио у једну целину, ово је генерација која је креирана у претходним годинама и која има квалитет за велика дела, али менталитет овом тиму урезао је Синиша Михајловић. Он није више са нама, али памтимо све што је урадио“, рекао је један од најбољих фудбалера Болоње рикардо Орсолини и додао:
„Синишу никада нећемо заборавити! Ни ми, ни наши навијачи који су скандирали његово име после тријумфа против Наполија у Напуљу. Миха је то заслужио, пре свега, зато што је био велики човек“, констатовао је сјајни Орсолини, ком је такође лева нога јача, па је доста тога научио од Синише.
 Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Пикси продужио уговор са Србијом до 2026!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала