- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Скандал уместо спектакла: „Голубице“ бојкотовале финале Купа Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Очекивао се спектакл у финалу Купа Србије за жене, а уследио је скандал – фудбалерке Спартак Суботице револтиране одлуком ФСС и ЦАС да се одбије њихова жалба и да титула буде додељена Црвеној звезди, изашле су на терен са седам играчица у протоколу, после чега је уследио прекид и крај.
Спартак Суботица и Црвена звезда требало је да спусте завесу на текућу сезону, али је бачена мрља због оног што се догодило у Крушевцу.
Како је јавио репортер Спорт клуба који се нашао на лицу места, „голубице“ су се појавиле са седам играчица и тиме су показале шта мисле о одлуци Фудбалског савеза Србије и Суда за спортску арбитражу (ЦАС).
Тек што је почео меч, играчица Спартака Белован пала је на земљу и морала је да изађе из згре због повреде, а како их је на терену било свега шест, било је јасно да меч мора да буде прекинут и да ће победа бити додељена Црвеној звезди.
У протоколу за Спартак биле су: Михајловић, Вучковић, Белован, Илић, Ступар, Ћирић и Филиповић.
Подсетимо, Спартак је изгубио титулу првака Србије за "зеленим столом", након што је Суд за спортску арбитражу из Лозане потврдио казну за одузимање четири бода, после чега је Црвена звезда стигла до прве титуле у историји. Спорт је настао због неправилности у уговору Мађарице Раго у мечу два тима у првом делу.
Звезда је на крају сезоне завршила са бодом испред Спартака из Суботице.
 Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Пикси продужио уговор са Србијом до 2026!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала