- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ово је често могао да буде само сан – Србин најбољи нападач италијанске Серије А!

© AP Photo / Marco Alpozzi/Душан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Српски фудбалски репрезентативац Душан Влаховић проглашен је за најбољег нападача италијанске Серије А за ову сезону, саопштило је данас руководство такмичења.
Нападач Јувентуса је ове сезоне на 32 утакмице уписао 16 голова и четири асистенције.
Поред српског репрезентативца награде су добили, Микеле Ди Грегорио (Монца) за најбољег голмана, Алесандро Бастони (Интер) за најбољег дефанзивца, Хакан Чалханоглу (Милан) за најбољег везног играча, Џошуа Зиркзе (Болоња) за најбољег младог играча и Симоне Инзаги (Интер) за најбољег тренера.
У претходних четврт века могли смо само да сањамо у највећем броју случаја да један Србин буде најбољи шпиц Калча, а ево сада имамо то задовољство да је Влаховић нумеро уно на Чизми.
Имајући у виду мајсторије које је Душан Влаховић и те како изводио ове сезоне, нема сумње да је ново признање како радосна ствар за њега, тако и за присталице фудбалске репрезентације Србије која се овог лета, после 24 године чекања, враћа на Европско првенство.
Недавно су се појавиле спекулације о могућем трансферу Влаховића у Премијер лигу, при чему су Арсенал и Челси изразили интересовање за довођење нашег нападача. Упркос финансијским изазовима са којима се Јувентус суочава, клуб нема намеру да га продаје.
Влаховићева цена се процењује на око 60 милиона евра.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Новак после пораза: Наравно да сам забринут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала