- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Партизанов“ Лесор одвео Панатинаикос у финале Евролиге – Реал ће бранити трон

© AP Photo / Andreas GoraПанатинаикос - Фенербахче
Панатинаикос - Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
У првој утакмици овогодишњег Фајнал фора Евролиге који се игра у Берлину састали су се Панатинаикос и Фенербахче, а у финале је прошла екипа Ергина Атамана. ПАО је славио са 73:57. Потом је и Реал Мадрид надиграо Олимпијакос и прошао у финале резултатом 87:76.
Одличну утакмицу одиграо је Матијас Лесор. Бивши кошаркаш Партизана предводио је Зелене на овој утакмици и поенима и скоковима и показао је зашто је један од најбољих центара у целој лиги. Завршио је дуел са дабл-даблом од 17 поена и 10 скокова.
Нан је додао 14, а Грент 13 поена. Са друге стране Хејс је убацио 14, а Гудурић 10 поена.
Панатинаикос је невероватно добро започео утакмицу, са много више агресивности и то је резултирало разликом од 12:0 на старту утакмице. Фенер је успео да одговори, посебно уласком Гудурића у игру па је турски тим спустио на једноцифрену разлику.
У моменту када се Хејс пробудио било је јасно да се Фенер враћа у игру, а на полувреме се отишло са предношћу Зелених од само два поена чиме тренер Ергин Атаман никако није био задовољан.
Издржали су Зелени из Атине све нападе Фенера, одржавали предност, а онда на пет минута до краја преко Кендрика Нана стигли до 13 поена предности чиме су најавили пласман у финале.
А, када је Нан дао нову тројку, било је јасно да ће Зелени у финале и да чекају противника из другог меча дана.
А, онда је дошло до судара Реал Мадрида и Олимпијакоса и победе Краљевског клуба од 87:76.
Краљевски клуб је оправдао своје име, све је почело тројкама Мусе и Хезоње, а онда су се сви наређали, почели су и Таварес и Поарје да доминирају и Олимпијакос није имао никакву шансу. Колико је Реал Мадрид одиграо добро показује чињеница да је на полувремену водио са чак 56:37.
Олимпијакос је показао зубе у наставку, на крилима навијача успео је тројком Питерса да спусти разлику на 10 поена и да запрети могућем увођењем утакмице у неизвесну завршницу.
Али, на крају је било јасно да ће Реал у финале.
Најефикаснији у тиму Реала био је Џанан Муса са 20 поена, док је три више од њега са друге стране постигао Алекс Питерс. Филип Петрушев је дао пет поена, а Никола Милутинов се није уписао у стрелце.
Биће то страшно финале између Панатинаикоса и Реала у недељу од 19 часова.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Дубаи званично упловио у балканску кошарку – АБА лига добила новог члана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала