- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан преокренуо против Меге – Звезда боља од ФМП-а

© Sputnik / Лола ЂорђевићКевин Пантер
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана славили су у првој утакмици полуфинала Суперлиге Србије против Меге резултатом 82:72. Сада је 1:0 у серији. До истог резултата стигла је и Црвена звезда која је надиграла ФМП резултатом 97:87.
Најзаслужнији за победу Партизана били су Урош Трифуновић са 23, Кевин Пантер са 15 и Алекса Аврамовић који је додао 16 поена.
На крилима добре игре Уроша Трифуновића који је убрзо стигао до двоцифреног учинка Партизан је водио и држао све под својом контролом, али је Мега уз добру игру Ђуришића успела не само да ухвати прикључак, већ и да чак поведе са 42:40 и да са тим резултатом оде на полувреме.
Очигледно се све ово није допало Жељку Обрадовићу који је одржао говор у свлачионици током паузе, па су његови играчи заиграли много боље у трећој деоници и одлепили се резултатски.
На крају су и обезбедили победу. У иначе прилично празној Арени.
А, тријумф је обезбедила и Црвена звезда која је надиграла ФМП са 97:87. Иначе, ово је била 40. везана победа Звезде против ФМП-а. Заиста невероватан низ.
Превагу на тасу Црвене звезде донели су Јаго Дос Сантос са 25, Лука Митровић са 15, Немања Недовић са 13, Стефан Лазаревић са 11, Милош Теодосић са 10 поена и седам асистенције.
Код ФМП Железника, Матец Ребец је постигао 16, Алекса Степановић 15, Јан Новак 12 поена.
Почетком треће деонице било је нерешено 49:49, али после тога је Звезда додала гас, посебно у четвртој деоници, и стигла је до нове важне победе.
Други меч игра се у понедељак од 18 сати у Железнику.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Дубаи званично упловио у балканску кошарку – АБА лига добила новог члана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала