- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милачић: Пређена је црвена линија – Срби би требало да откажу поверење Влади Црне Горе

© Фото : Уступљено Спутњику/Права Црна ГораПредседник Праве Црне Горе Марко Милачић
Председник Праве Црне Горе Марко Милачић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Сви актери друштвеног и политичког живота Срба у Црној Гори морали би у наредним данима да одговоре на то што је црногорска влада подржала резолуцију о Сребреници, оцењује посланик црногорског парламента Марко Милачић.
„Сада смо у позицији да не морамо да будемо на улицама. Неколико партија које представљају Србе подржавају ову владу. Мислим да треба да се договоримо и да видимо шта ћемо да радимо када говоримо о подршци оваквој влади“, истиче Милачић.

Срби више не треба да подржавају црногорску владу

По његовом мишљењу, црвене линије су пређене, политичке партије које представљају Србе у наредним данима морају да донесу план акције, јер, како каже, од протеста на улицама нема ништа.
„Суштина је како ће српски народ и политичари одговорити на ово“, констатује Милачић.
Не желећи да, како каже, прејудицира одлуке, сматра да Срби у Црној Гори више не смеју да подржавају владу која је гласањем за резолуцију о Сребреници ставила жиг на сваког Србина.

Гласањем за резолуцију, Црна Гора се уписала у најцрње странице историје

Протестом против одлуке црногорске владе да у УН-у подржи предлог резолуције о Сребреници, грађани су желели да покажу пристанак на срамоту званичне Црне Горе. Црногорска влада је, гласајући за резолуцију, погазила свој образ и уписала се у најсрамније странице историје модерне Црне Горе,
Према Милачићевим речима, глас Црне Горе имао је већу тежину него глас било које друге државе чланице УН-а зато што у тој држави живи до четрдесет одсто Срба.
„Сама чињеница да је таква земља, са толиким процентом Срба гласала „за“ – није се удостојила да буде ни уздржана, има много већу тежину. Мислим да су и притисци били много већи на Црну Гору, да се пошаље порука која је много значајнија креаторима оваквих политика него порука кроз гласање било које државе у свету“, закључује Милачић.
Председник Скупштине ЦГ Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
РЕГИОН
Мандић: Подгорица гласањем за резолуцију о Сребреници унизила себе, а ујединила српски народ
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала