- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски и руски краљевић“ срушили Мегу – Митар и Јегор су хероји Реал Мадрида

© Фото : ФИБАМитар Бошњаковић
Митар Бошњаковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Митар Бошњаковић, млади српски кошаркаш, био је најбољи играч меча Реал Мадрид - Мега на завршном турниру јуниорске Евролиге. Одличну партију 18-годишњег Новосађанина испратио је његов саиграч Јегор Дермин, руски кошаркаш, који је био други најефикаснији играч Реала.
Прошле године показао је свој таленат који је безрезервно искористио да одведе младу српску репрезентацију до злата на Европском првенству за јуниоре, а онда је у његов квалитет Митра Бошњаковића могао да се увери и Реал Мадрид.
Млади Новосађанин одвео је „краљевски клуб“ до победе против Меге у другом колу групе А на завршном турниру Евролиге за јуниоре. Реал је славио резултатом 60:55, али сјајни Митар био је најбољи играч на паркету.
Српски кошаркаш постигао је 16 поена, али две тројке које је погодио у последњој деоници били су од пресудног значаја за победу његовог тима. До тог момента резултат је био неизвестан.
Бошњаковић је најпре погодио тројку којом је Реал преокренуо меч, да би потом наставио своју одличну секвенцу и тако постао херој „краљевског тима“.
Осим Митра велику улогу имао је и Јегор Дермин, млади руски кошаркаш, који је постигао 13 поена и који је поред Србина управо и највећа узданица клуба из шпанске престонице.

Српско-руски тандем још једном је показао изванредан таленат, а познато је да је Реал одлична позорница за приказивање. Са истог места поникао је Лука Дончић који је данас једна од највећих НБА звезда, па зашто Митар и Јегор не би кренули истим путем?
Игор Колаковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Селектор Србије после пораза: Немамо оправдање – немогуће је
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала