- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Селектор Србије после пораза: Немамо оправдање – немогуће је

© Sputnik / Дејан СимићИгор Колаковић
Игор Колаковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Игор Колаковић, селектор одбојкашке репрезентације Србије, истакао је после пораза од Јапана у Лиги нација да не постоји оправдање за његов тим, али да су противници играли изузетно добро. Са друге стране разочаран је био и Урош Ковачевић који је рекао да су се он и саиграчи борили и да му није јасно због чега су овако убедиљво поражени.
Поразом од Јапана у другом колу прве недеље Лиге нације српски одбојкаши удаљили су се од позиције која води на Олимпијске игре, али како турнир и даље траје још увек има шанси да то место изборе.
За то ће бити потребне хитне промене јер је после пораза од 3:0 јасно да неке ствари нису функционисале.
„Немамо добар изговор за меч. Једноставно, не можемо да пратимо ритам Јапана ни кад нема Ишикаве, ни Рама. Они играју веома дисциплиновано. Систем поштују до краја и увек имају прилике и из блока и из одбране - да направе брејк поен, иако нису доминантно висока екипа. Држе добро промену и толико су прецизни да је задивљујуће“, рекао је Игор Колаковић за Одбојкашки савез Србије.
Истакао је селектор да је против силовитом Јапану било немогуће парирати.
„Ми и кад уђемо у неки ритам са њима - не можемо да пратимо... Неке лопте нам покажу да нисмо спремни за њих. Све је код њих брже и снажније него код нас. Јапан игра сјајну одбојку. Нажалост, немам оправдање за нас, али могу да кажем да Јапан игра сјајну одбојку. Видели сте да Бразил игра са најјачим саставом, који ће вероватно ићи на Олимпијске игре. Играју у својој дворани, имаћемо тежак задатак. Ја се надам да ћемо бити присебнији, него што смо били вечерас. Ми смо мислили да можемо до победе против Јапана. Али када они и ми овако играмо, онда је стварно немогуће“, рекао је Колаковић.
Урош Ковачевић, репрезенаттивац Србије, покушавао је такође да пронађе одговор за тако убедљив пораз.
„Веома тешка утакмица. Наравно да је могло боље. Ово нисмо ми... Мада, и прошле и ове године против њих је испало као да су они 500 пута бољи играчи од нас. А пре тога три године ми смо их побеђивали лагано - мање, више исти тим. Или су се они побољшали или смо ми остарили или нешто се дешава, ја стварно не знам. Да смо се борили, јесмо. Како год то изгледало, борили смо се. Утакмица ко утакмица. Следећа је Бразил, па мислимо на њих“, закључио је Ковачевић.
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Федерер: Тенис је „стара школа“ – треба нам шаренила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала