- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Након Путина и Белоусов стигао у Минск: Блиска сарадња са Белорусијом потребна више него икада

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Уђи у базу фотографијаАндреј Белоусов
Андреј Белоусов  - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Русији и Белорусији је више него икада потребна блиска сарадња како би предузеле додатне мере за осигуравање безбедности, поручио је руски министар одбране Андреј Белоусов, који се налази у радној посети Минску.
„Желим да напоменем да је Белорусија била и наставиће да буде наш најближи сусед, веран савезник и поуздан партнер. Данас нам је неопходна блиска сарадња више него икада пре, како би благовремено реаговали на промене војно-политичке ситуације у свету и усвајали додатне мере за осигуравање безбедности Савезне државе“, изјавио је министар на преговорима са белоруским колегом Виктором Хрењином.
Он је изразио спремност да размотри најактуелнија питање војне сарадње и додао је да му је драго што се лично састаје са белоруским колегом.
Са своје стране, белоруски министар је на почетку састанка честитао Белоусову на именовању на место министра одбране.
„Сигуран сам да ће вам ваше искуство, знања и лидерске особине омогућити да успешно решавати најсложеније задатке са којима са сусреће руска војска у овим тешким временима. Наш данашњи сусрет је још једна потврда чврстих братских односа и стратешке сарадње Белорусије и Русије, што је посебно важно у садашњим веома тешким условима војно-политичке ситуације око наших држава“, рекао је Хрењин.
Руски министар одбране Андреј Белоусов стигао је у Минск у радну посету, у оквиру које се састао са белоруским колегом Виктором Хрењином. Осим тога, планирано је и заједничко учешће на догађајима које су планирали председници Русије и Белорусије и Русије, Владимир Путин и Александар Лукашенко, саопштио је начелник Одељења за међународну војну сарадњу Министарства одбране Белорусије Валериј Ревенко.
Претходно је председник Русије Владимир Путин допутовао у Минск, у дводневну званичну посету.
Председници Белорусије и Русије, Александар Лукашенко и Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
РУСИЈА
„Све је стабилно“: Путин допутовао у Минск, у првом плану – тема безбедности /видео/
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала