Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нервоза у западним елитама: Да ли су угрожени непослушни лидери - пре свих Орбан и Вучић

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић и Виктор Орбан
Александар Вучић и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Нисам изненађен што су у саопштењу обавештајне службе Русије поменута имена Александра Вучића и Виктора Орбана као лидера који би могли да буду угрожени, јер су они „непослушни“, односно, нису на линији идеја елита колективног запада, и то не само у Европи него и у светским токовима, каже бивши вицепремијер Небојша Човић.
Спољна обавештајна служба Русије после покушаја атентата на словачког премијера Роберта Фица саопштила је да је то показатељ да глобалистичке тоталитарно-либералне елите крећу у отворени политички терор против својих противника.

Позив на линч националних лидера

Присталице западне елите у коментарима на друштвеним мрежама, како се истиче, одобравају овај злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића.
Да ли су глобалистичке елите спремне да иду тако далеко да би задржале моћ?
Небојша Човић, бивши вицепремијер Србије, сматра да у глобалу гледано и кроз историју, има разлога да се и на овакав начин размишља.
„Очигледно је да глобалистичка елита колективног запада неће дати своје позиције власти и утицаја на лак начин. Стално се позивају на демократију а критикују такозвана недемократска друштва, иако су они ти који су прекршили сва правила демократије. Све то је пало у воду, иако они себе виде и данас као светионик демократије, то је потпуно у супротности с фактичким стањем и оним што догађа последњих година,“ каже Човић.

Запад прекршио сва правила демократије

Као пример докле те елите могу да оду, Човић наводи податак који је управо открио републикански председнички кандидат и бивши председник Америке, Доналд Трамп.
„Трамп је после изласка са суђења објавио да је ФБИ приликом уласка у његову вилу 2022. године имао одобрење да употреби оружану сили. Другим речима, ако треба да елиминише све људе тамо, па и самог Трампа. Очигледно да ми живимо у свету и времену великог апсурда и велике ревизије историје,“ каже Човић.
Према његовим речима, није изненађење што се у саопштењу Спољне обавештајне службе Русије упозорава на угроженост председника Србије и мађарског премијера.
„Вучић и Орбан, су условно речено, непослушни, односно нису под конац са идејама елите колективног запада и то не само у Европи него и у светским токовима. Једноставно, елита Европске уније је потпала под потпуни утицај Америке, а зато из дана у дан све више личи на америчку колонију. Дакле, и Орбан и Вучић могу да буду мете као непослушни, јер како време буде пролазило, процеси везани за глобалне промене ће се убрзавати. Заправо, нико не схвата или се прави да не схвата да никада више неће бити исто ни у Европи ни у свету како је било до сада,“ истиче Човић.

Колективни запад је острашћен

Он подсећа да је о томе говорио још пре три године јер смо ми већ тада ушли у тај процес а сигуран је да све то неће кратко трајати, штавише, мисли да ће се ствари наставити и у следећој декади.
„Плашим се, или боље речено забринут сам да не дође до нечега што се зове Трећи светски рат, јер очигледно је да постоје толико острашћени људи на колективном запада да они не презају ни од чега, при том су порушили све могуће принципе, нарочито што се тиче међународног права које више и не постоји,“ закључује Човић.
Оно што је остало, истиче саговорник Спутњика, јесте право силе и право великог профита, огромног новца и огромне глади за тим новцем.
У саопштењу Спољне обавештајне службе Русије (СВР) се такође истиче да добијени подаци указују на растућу љутњу руководства САД и ЕУ због објективног процеса промене геополитичке реалности и јачања позиција национално оријентисаних политичких снага. "Атентат на премијера Словачке Роберта Фица 15. маја ове године показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите, у условима у којима не успевају да одрже своју хегемонију „цивилизованим методама“, прелазе на отворени политички терор против својих противника, те да такве одмазде имају за циљ застрашивање оних који не мисле исто“, констатује СВР.
Главни штаб Спољне обавештајне службе Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
РУСИЈА
Руска обавештајна служба: Присталице Запада, после Фица, позивају на ликвидацију Вучића и Орбана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала