- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска обавештајна служба: Присталице Запада, после Фица, позивају на ликвидацију Вучића и Орбана

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаГлавни штаб Спољне обавештајне службе Русије у Москви
Главни штаб Спољне обавештајне службе Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Покушај убиства словачког премијера Роберта Фица показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите крећу у отворени политички терор против својих противника, саопштила је Спољна обавештајна служба Русије.
Како се додаје, присталице западне елите у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају тај злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића
„Прес-биро Спољне обавештајне службе Руске Федерације саопштава да добијени подаци указују на растућу љутњу руководства САД и ЕУ због објективног процеса промене геополитичке реалности и јачања позиција национално оријентисаних политичких снага. Атентат на премијера Словачке Роберта Фица 15. маја ове године показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите, у условима у којима не успевају да одрже своју хегемонију ‘цивилизованим методама’, прелазе на отворени политички терор против својих противника. Такве одмазде имају за циљ застрашивање оних који не мисле исто“, наводи се у саопштењу.
Напомиње се да злочин над Фицом „нехотично упућује на аналогију са чувеним убиствима Мартина Лутера Кинга и Улофа Палмеа, који су покушали да иду против мејнстрима“.
„На срећу, шеф владе Словачке остао је жив. Иза званичних неискрених жеља за оздрављењем Фица које се чују са Запада, крије се право лице глобалистичке секте – њене присталице у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића“, истиче се у саопштењу Службе.
У саопштењу се додаје да се истрага терористичког напада наставља. С тим у вези, Служба напомиње да САД и њихови европски савезници упорно покушавају да наметну верзију да је нападач радио сам и био незадовољан „падом нивоа демократије у Словачкој“.
„Према подацима које је добила Спољна обавештајна служба Русије, америчке владине агенције већ покушавају да се укључе у истрагу како би је усмерили у ‘одговарајућем правцу’. Задатак је да се искључи промоција теме политичког тероризма у Европи и, тим пре, могући спољни траг у терористичком нападу“, оцењује се у саопштењу.
Подсетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након седнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара североисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и после вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вештачке коме.
На Фица је пуцано када је после седнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дело покушај убиства из политичких разлога.
Министар одбране Словачке Роберт Калињак - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
СВЕТ
Словачки министар: Братислава сарађује са другим земљама у истрази атентата на Фица
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала