- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мало ко познаје Енглезе као Митар

© AFP 2023 / FAYEZ NURELDINEАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Српски фудбалски репрезентативац Александар Митровић оценио је да је Енглеска један од главних фаворита за освајање Европског првенства. Орлови ће управо у првој утакмици на Европском играти против Гордог албиона.
Србија ће на Европском првенству играти у групи Ц, у којој су осим Енглеске још Данска и Словенија. Енглеска и Србија ће играти 16. јуна.
„Тешко да постоји тежа утакмица на Европском првенству. За мене је Енглеска, ако не најбољи, онда један од два-три фаворита за освајање турнира. Уколико погледате играче и таленат који имају… Играју већ неколико година заједно, познају се врло добро", рекао је најбољи стрелац репрезентације Србије свих времена за британски Скај спорт.
Једно од питања новинара односило се и на живот у Саудијској Арабији.
Митровић је седам година провео у Енглеској играјући за Њукасл и Фулам, а прошлог лета прешао је у Ал Хилал где је освојио титулу првака државе и постао најбољи стрелац лиге са 27 голова.
„После седам година у Енглеској прва промена било је сунце. Никад у животу нисам имао сунчано лето. Другачије је, култура, фудбал, менталитет људи такође, али за сад сам врло срећан. Моја породица је срећна. Клуб је сјајан за сад, искуство је одлично и радујем се годинама које долазе. Људи су луди за фудбалом", додао је Митровић.
Он је на крају истакао да му је помогло што је неколико пута мењао државе у којима је играо.
„Морао сам да напустим своју земљу врло рано. Из Србије сам отишао у Белгију, а онда стигао у Премијер лигу. Где год да одеш, потребно ти је време да се адаптираш. На фудбал и на живот", закључио је Митровић.
Мало ко познаје Енглезе као што Митровић познаје. Уздамо се у то на Еуру.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
СПОРТ
Надал: Не претпостављајте да ми је ово последњи Ролан Гарос
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала