- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал: Не претпостављајте да ми је ово последњи Ролан Гарос

© AP Photo / Manu FernandezРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Иако је прошле године када је говорио о повратку истакао да ће ова сезона бити вероватно последња у његовој каријери, Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, истакао је да ово можда није последњи Ролан Гарос на ком ће играти.
Појава Рафаела Надала у Паризу изазвала је велику еуфорију међу његовим навијачима па је тако атмосфера спекутакуларна и на тренинзима. Управо је можда то „краља шљаке“ навело да поразмисли о одлагању пензије.
На старту турнира Надалу неће бити лако јер га очекује Александар Зверев који му је добро запретио и пре две године када је Шпанац био у далеко бољој форми.
„Играо сам парћис и неко ми је рекао жреб. Очекивао сам то на неки начин – може све да се деси када ниси носилац. То је део посла, када ниси носилац, као што ја сада нисам. Прихватам то. Никада се не зна шта је имати среће или немати среће. На папиру то баш није најбољи жреб, један од најтежих ривала, освојио је мастерс у Риму. Покушаћу да будем спреман, шта да радим…“, рекао је Надал.
„Краљ шљаке“ покушаће да пружи максимум иако његове партије по повратку не делују као да могу да угрозе немачког тенисера који га је током каријере победио три пута.
„Нисам нервозан, усредсређен сам на то да покушам да играм добро. Можда буде катастрофа као у Риму, постоји шанса и да се то деси, али желим да урадим нешто другачије, да играм боље. Нисам играо мечева на три добијена сета јако дуго, нити на овом нивоу против оваквих противника… Разумем та питања, постављам их и ја себи, али одговор стиже у понедељак, јер прича не даје одговор. Није идеалан први меч, можда за касније у турниру, али тако је, како је“, истакао је Рафа.
Није био сигуран да ће играти у Паризу, а сада када је стигао на шљаку поручује да ово можда није његов последњи Ролан Гарос.
„Не претпостављајте да ми је ово последњи Ролан Гарос. Рекао сам још у Риму да је било неких неспоразума. Чак и после тог пораза од Хуркача, рекао сам да има неких позитивних ствари. Морао сам да видим како ћу се осећати после тога – тениски, ментално, физички. Нисам одмах могао да кажем хоћу ли играти, катастрофално је било у Риму, и желео сам да сачекам неколико дана, да сам себи времена. Осетио сам се боље, спремније, ментално сам био мотивисан, а физички се осећам боље. Напредујем на различите начине, имам мање ограничења него пре три-четири недеље“, рекао је освајач 14 титула на Ролан Гаросу.
Истиче да коначну одлуку о томе колико ће још играти није донео.
„Велика је шанса да ми је ово последњи Ролан Гарос, али није сто посто, нећу вам рећи да је сто посто, јер не могу да предвидим шта ће се десити. Надам се да разумете, прошао сам дуг процес опоравка, скоро две године патње и опоравка од тешке повреде. Боље се осећам него пре месец и по дана, у то нема сумње. Зато не желим да затворим врата и да кажем ’сто посто’. Уживам играјући у тенису, путујем с породицом, уживам у томе с њима. Такође, још нисам видео како изгледа када сада играм без ограничења, здраво. Дајте ми времена, дајте ми месец и по, па да видимо како ћу се осећати. Не могу да гарантујем да је последњи“, јасно је поручио „Бик са Мајорке“.
Подршка какву Надал има у Паризу мало који спортиста има било где на свету. О томе колико је вољен говори и чињеница да је у његову част направљена статуа у комплексу.
„Уживам у сваком тренутку овде. Невероватна подршка људи која ми даје много снаге емотивно, остаће ми то заувек. Ово је вероватно прва недеља тренинга од мог повратка да могу да трчим како треба, и то ме охрабрује. На тренинзима сам напредовао, поготово у смислу кретања – не осећам ограничења када трчим у оба смера. То ми значи много у смислу погледа у будућност. То не значи да ћу у понедељак играти невероватно, биће тешко јер нисам имао много тренутака играња на највишем нивоу. С друге стране, ово место је за мене магично, десиле су се многе ствари које нисам очекивао. Да у дубини душе немам наду да могу да урадим нешто велико, не бих био пред вама. Имам мотивацију и наду да играм добро, мада малу“, поручио је некада први рекет света.
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
СПОРТ
Порука за Звезду и Партизан: „Српско тржиште важно за Евролигу – али нећемо инциденте из АБА лиге“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала