- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чаробњак Лука на три секунде до краја погодио тројку за нову победу Даласа /видео/

© AP Photo / Tony GutierrezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Лука Дончић, словеначки кошаркаш, постигао је тројку за победу три секунде пре краја другог меча против Минесоте у финалној серији Западне конференције. Маверикси су славили резултатом 109:108 и тако направили други брејк за вођство од 2:0.
Кошаркаши Минесоте водили су у завршници другог меча финала Западне конференције против Даласа који је имао последњи напад. Лопта је била у рукама Луке Дончића који није желео изједначење, него победу, а за то је била потребна тројка.
Испред себе је имао званично најбољег дефанзивца лиге Рудија Гобера, али словеначком кошаркашу то не само да није сметало већ се чини да га је додатно инспирисало.Напад је текао, а Дончић је на три секунде пре краја донео предност Даласу на величанствен начин.
Лука није само погодио шут за победу већ је и своју екипу водио од самог старта. На крају је остварио трипл-дабл учинак са 32 поена, десет скокова и 13 асистенција. Међутим, био је усамљен када је реч о одличном учинку и то је Даласу могло да направи проблем.
Све је деловало ка томе да Минесота иде ка изједначењу и то прилично убедљиво. Пре краја првог полувремена стекли су предност од 18 поена, али испоставило се да то није било довољно јер су Маверикси појачали ритам.
Гости из Тексаса први пут су после прве деонице до вођства дошли у последњој четвртини, а онда је уследила спектакуларна завршница.
У тиму Минесоте највише се истакао Рид са 23 поена и два скока, а пратио га је Едвардс са 21 поеном, пет скокова и седам асистенција.
Панатинаикос - Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
„Партизанов“ Лесор одвео Панатинаикос у финале Евролиге – Реал ће бранити трон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала