- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад се за Париз спремао са Новаком: „Необјашњиво је шта ради – нема лимите“

© AP Photo / Andrew MedichiniХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, после пласмана у главни жреб Ролан Гароса, за званични сајт турнира говорио је о свом успеху и односу са Новаком Ђоковићем, најбољим тенисером света. Млади Новопазарац открио је да је пре доласка на париску шљаку тренирао управо са српским асом.
Новак Ђоковић већ годинама помаже Хамаду Међедовићу који је на крају прошле сезоне оправдао очекивања и освојио турнир за најбоље играче младе генерације. После тога играо је све боље и боље, а на Ролан Гаросу је по други пут у каријери прошао квалификације.
Пред пут у Париз Хамаду је осим тренера Виктора Троицког савета дао и Новак.

„Тренирао сам са њим дан пре него што сам дошао овде. Нисмо играли на сетове или поене, али играли смо. Сигурно да би он победио. За његов рођендан смо слали један другом поруке. Он ми је честитао на игри овде. Увек смо у контакту и имамо сјајан однос годинама“, рекао је Међедовић.

Иако први рекет света од почетка сезоне није освојио титулу Хамаду то не може да поквари утисак и промени мишљење.
„Необјашњиво је оно што он и даље ради. Делује као да је са друге планете. Има 37 година, а игра као да му је 25 и то је потпуно лудо. Али сви знамо да је то Новак и да он нема лимите“, истакао је Хамад.
Захвалан је млади српски тенисер и свом тренеру Троицком чије су заслиге за Хамадов успег огромне.

„Мислим да је он још бољи тренер него што је био играч. А свакако је имао сјајну каријеру, био је 12. на свету. Имамо сјајан однос и срећан сам што је мој тренер и што добро радимо заједно“, рекао је таленотвани Међедовић.

Пут до главног жреба није му био лак, а осим противника морао је да се носи и са публиком која му је у првом колу квалификација звиждала јер је са друге стране мреже био Лука Пуј, француски тенисер.
„Осећам се сјајно. Јако сам срећан што сам другу годину заредом ту и што ћу имати меч на великом терену. Уживао сам у сваком моменту. Волим такве стадионе, волим француску публику, Французе, чак и ако нисам био њихов фаворит. И даље сам осећао љубав“ , завршио је Хамад.
У првом колу Ролан Гароса српски тенисер играће против Италијана Флавија Коболија.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
СПОРТ
Чаробњак Лука на три секунде до краја погодио тројку за нову победу Даласа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала