- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија увек мора да буде на корак испред својих противника

© POOL / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин разговара са руским новинарима у Харбину
Руски председник Владимир Путин разговара са руским новинарима у Харбину - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Русија увек мора да буде на корак испред својих противника како би гарантовала своју победу, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Желео бих да нагласим, ми увек морамо да будемо корак испред. Морамо да будемо бољи од својих противника и тада ће победа бити загарантована. Чим смо испред својих противника, наша ефикасност се повећава вишеструко, једноставно речено вишеструко“, рекао је Путин.
Председник Русије такође је рекао да руска одбрамбена индустрија извршава задатке брже од задатих рокова.
„Већина компанија испуњава задатке, а по појединим позицијама чак и брже него што је предвиђено. Важно је да наставимо да ритмично осигуравамо војску савременим, високотехнолошким наоружањима и техником“, рекао је Путин на састанку са представницима руских одбрамбених компанија.
Путин је пре свега издвојио да је реч о беспилотним, авијационим и копненим комплексима, али и о средствима за радиоелектронску борбу.
„У последње време су потребе порасле, за последње две године, за време трајања специјалне војне операције, те бројке стално расту“, додао је он.
Путин је прецизирао да, када је реч о ракетно-артиљеријској муницији, пораст потражње је порастао чак 20 пута, док је потреба за системима за радиоелектронској борби порасла 15 пута.
Руски лидер је такође рекао и да је производња муниције порасла 14 пута, док је производња оклопне заштите порасла шест пута.
„Добар је темпо, захтеви су велики. Желим да захвалим свим колективима што успевају да реализују све захтеве државе“, закључио је Путин.
Руска војска у зони специјалне војне операције СВО - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Специјална операција у Украјини
Гранатирана Белгородска област, једна жена убијена; Украјинска војска у критичној ситуацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала