- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Израел није остварио у Гази ниједан постављени циљ

© AFP 2023Шлейф дыма поднимается после израильской бомбардировки к северу от Нусейрата в центральной части сектора Газа
Шлейф дыма поднимается после израильской бомбардировки к северу от Нусейрата в центральной части сектора Газа - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Током протеклих месеци војне операције у Појасу Газе, Израел није постигао ниједан од својих циљева и поткопава напоре међународних посредника по питању ослобађања таоца, рекао је за Спутњик заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.
„Израел нема апсолутно никаквог подстицаја да обустави борбена дејства, упркос томе што она трају већ седам месеци. И потпуно је очигледно да није испунио ниједан од циљева своје операције о којима је говорио премијер Бенјамин Нетанијаху. Посебно је забрињавајуће то што су животи талаца које држи Хамас очигледно у опасности и Израел не предузима ништа да реши проблем“, рекао је Пољански.
Како је додао, такав став Тел Авива отежава напоре међународних посредника који промовишу прекид ватре у Гази, а и ослобађање талаца.
Са друге стране, истакао је Пољански, САД имају полуге притиска на Израел, али не желе да их искористе. У међувремену критикују све позиве да се израелско руководство позове на одговорност због начина вођења борбених дејстава.
„Они су учинили све што су могли да поткопају предлог да се Палестинцима дају пуна права на чланство у УН. Тиме су открили своје право лице и праве намере у вези Газе и Израела“, закључио је руски дипломата.
Подсећамо, Међународни кривични суд затражио је налог за хапшење израелског премијера Бењамина Нетанијахуа због ратних злочина.
Међународни кривични суд у Хагу - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СВЕТ
Међународни суд правде наредио Израелу да обустави операцију у Рафи
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала