- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија направила нови корак уназад – пораз и од Бразила

© Фото : CEV - Conny Kurth / www.kurth-media.deСрпски одбојкаш Александар Атанасијевић
Српски одбојкаш Александар Атанасијевић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Српски одбојкаши поражени су од селекције Бразила резултатом 3:1 (25:21, 25:20, 22:25, 25:22) у трећем мечу прве недеље Лиге нација. Другим узастопним поразом репрезентација Србије додатно се удаљила од места које води на Олимпијске игре.
После Јапана који се испоставио као претешка препрека, репрезентација Србије није имала одговор ни на Бразил иако ниједан сет српски одбојкаши нису тек тако препустили противнику.
Међутим, колико год је овај пораз могао да буде избегнут он се ипак рачуна и тако сада Србија губи још 3,42 бода на ФИВБ ранг листи која је кључна за Олимпијске игре. На месту које води у Париз налази се репрезентација Кубе са 7,34 више бодова.
У сваком сету је Србија пружила одличан отпор, били су наши одбојкаши за петама Бразилцима, али у своју корист успели су да преломе само у четвртом сету.
Највише проблема српском тиму задавали су Дарлан и Леал који су на крају имали 22 односно 17 поена. Најбољи од српских одбојкаша био је Атанасијевић са 14 поена, а пратили су га Перић са 13 и Кујунџић са 11.
Наредни меч репрезентације Србије игра у недељу против Немачке.
У оквиру Лиге нација свака селекција игра по 12 мечева, а када се турнир заврши биће познато ко је добио још пет преосталих виза за Олимпијске игре у Паризу. То ће бити тимови који се налазе на првих пет места на ФИВБ ранг листи.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
СПОРТ
Хамад се за Париз спремао са Новаком: „Необјашњиво је шта ради – нема лимите“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала