- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пао мали авион код Загреба, једна особа погинула, четворо повређено /видео/

CC0 / Unsplash/Seb Doe / Ватрогасци Лондон
Ватрогасци Лондон - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Код Загреба се данас после подне срушио авион типа Цесна 182 у којем је било пет особа. Пали авион је лоциран, а у несрећу је погинула једна особа, док су четити повређене.
„По дојави о паду авиона типа Цесна 182 на подручју Ступника, на терен су упућени припадници државне интервенцијске службе цивилне заштите Загреб, полиција, хитна медицинска помоћ, ХГСС Самобор и Загреб и ватрогасци. На лету је било регистровано петоро путника. Авион је пронађен. Једна особа је смртно страдала, четири особе су повређене и ради се на тријажи повреда и организацији транспорта“, саопштила је Цивилна заштита.
Место несреће обишли су и хрватски премијер Андреј Пленковић и министар здравља Вили Берош.
Пленковић је потврдио да је у несрећи погинула једна особа.
"У авиону је било пет особа. Према информацијама полиције, ХГСС-а, једна особа је умрла, осталима се указује помоћ. Хвала свима на промптној реакцији", рекао је Пленковић и захвалио хитним службама.
"Према првим сазнањима, особе које су повређене су збринуте и нису животно угрожене", рекао је он и додао да су све особе хрватски држављани и тиме оповргнуо раније информације да се ради о Мађарима
Хрватски министар здравља Вили Берош рекао је да су три особе лакше повређене.
"Једна особа има тежу повреду, повредила је кичму, она је хеликоптером превезена у КБ Дубрава. Остале особе су превезене колима", рекао је Вили Берош.

"Данас у 15:51 сат примљена је дојава о паду мањег спортског авиона у шуми јужно од Керестинца. Полицијски службеници изласком на терен потврдили су тачност дојаве, указује се помоћ повређенима, место несреће је обезбеђено", објавила је хрватска полиција.

Ватрогасци и Хитна помоћ су на месту пада авиона.
Авион се срушио недалеко од тамошње писте.
На терену су бројне службе, а у потрагу су били укључени и дронови.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала