- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров о позивима да се Кијеву дозволе напади америчким оружјем на територију Русије: Агонија

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Разговори о томе да је потребно дозволити Кијеву да америчким оружјем могу да гађају циљеве на територији Русије одраз су безнадежности Запада и подсећају на агонију, оценио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„У одређеном смислу ти разговори су одраз безнадежности и схватања да конвенционалним, поштеним средствима која се примењују у међународном праву чак и за време борбених дејстава, они неће остварити своје циљеве. То личи на агонију“, рекао је Лавров у емисији „Москва.Кремљ.Путин“ на ТВ „Русија 1“ чији је један део објављен на друштвеним мрежама.
Подсетимо, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг позвао је недавно Алијансу да укине ограничења на ударе Кијева западним оружјем на објекте на територији Русије.
"Дошло је време да савезници размотре да ли вреди укинути нека ограничења која су увели по питању примене наоружања испорученог Украјини. Посебно сада када се интензивне борбе одвијају код Харкова, недалеко од границе са Русијом. Одбијати могућност да Украјина користи то оружје за ударе на легитимне војне циљеве на руској територији значи - компликовати им одбрану", рекао је шеф НАТО у интервјуу за "Економист".
Руска хаубица Коалиција-СВ - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
РУСИЈА
Русија: Столтенберг опседнут ратом – претвара Европу у буре барута
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала