- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев упозорио шта ће се бити у случају удара САД на руске положаје у зони СВО

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Пољски министар спољних послова Радек Сикорски изјавио је за "Гардијан" да су наводно САД припретиле Москви да ће уништити руски контингент у зони СВО уколико Русија тамо промени нуклеарно оружје. Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев упозорио је да би то довело да светског рата.
„Као прво јенкији до сад нису говорили ништа слично јер су опрезнији него Пољаци. Друго, удар Американаца по нашим циљевима означио био почетак светског рата и сваки министар спољних послова, чак и такве земље као што је Пољска, треба то да схвати. Треће, узимајући у обзир да је још један Пољак, Дуда, недавно рекао да жели да се на територији Пољске размести тактичко нуклеарно оружје, Варшава неће остати по страни и сигурно ће добити свој део радиоактивног пепела“, написао је Медведев на Твитеру.
Тим поводом огласила се и портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова која је Сикорском скренула пажњу да би било боље да говори о улози Америке у експлозијама на „Северним токовима“.
„Боље би било да пољски министар спољних послова каже шта зна о експлозијама на гасоводима ‘Северни ток’ и улози Вашингтона у том злочину“, рекла је она за лист „Известија“.
Амерички систем ТХААД - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
РУСИЈА
Пољска позива Запад: Приближите ПРО системе Калињинградској области
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала