- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славни Американац поручује: „Новаку није лако – он долази из Србије“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTЏон Мекинро и Новак Ђоковић
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић имао је тежак задатак када је почео да се пробија на тениску сцену јер је публика већ имала своје миљенике Роџера Федерера и Рафаела Надала. Током година српски ас стекао је велики број навијача, али Џон Мекинро сматра да никада није добио ту улогу миљеника па је покушао да пронађе одговор и због чега.
У интервјуу за хрватски „Индекс“ Џон Мекинро говорио је о томе како је Новак Ђоковић пронашао идеалан начин да улогу „негативца“ искористи да пронађе мотивацију.
„Мени се увек свиђао, али Новаку није лако, упоређују га са Федерером и Надалом, које сви воле и тешко је носити се са тим. Осим тога, он долази из Србије, а некима је то без везе. Пуно је разлога, има и тај разметљиви став… Али, све је то искористио као мотивацију да боље игра и више побеђује, што му је највећи квалитет, не знам како је то успео. Можда га сад не воле, али за пет или десет година сви ће га волети и говорити како им Новак недостаје, па ето, барем се томе може радовати“, рекао је Мекинро.
Чувени Американац није сигуран да ли српском асу у овој фази треба тренер, али зна шта би урадио да он добије ту улогу.
„Не знам где је ментално и да ли му треба тренер, очигледно за Ролан Гаросу не треба. Сад игра само на турнирима које жели да освоји, чини ми се да на осталима није био довољно ангажован. Нико не жели да губи, али он гледа ширу слику. Мислим да ће узети новог тренера, али не знам ко ће то бити. Да га ја тренирам, пре меча бих му рекао ‘срећно’ и то је све што треба од мене. Евентуално му је потребан неко да га држи фокусираним и мотивисаним, не неко ко ће да га тренира. Он све помно анализира, сигуран сам да се иза кулиса нешто одвија што нико од нас не зна. Можда је схватио да зна више од тренера и да му није потребан“, закључио је Мекинро.
Да ли Новаку треба тренер или не биће јасније после Ролан Гароса. Први рекет света у првом колу играће пртив Ига Ербера.
Никола Антић, Бибрас Натхо и Немања Николић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
СПОРТ
Партизанов нападач загрмео: „Катастрофа, ужас, неприхватљиво – морам да се суздржим шта ћу да кажем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала