- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак без Зимоњића у Паризу

© Tanjug / TANJA VALICНовак Ђоковић и Ненад Зимоњић у Дејвис купу
Новак  Ђоковић и Ненад Зимоњић у Дејвис купу - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у Париз је стигао са својим тимом, али овога пута у њему нема Ненада Зимоњића који је са српским асом радио од Новаковог растанка са Гораном Иванишевићем.
Последња вест каже да је Борис Бошњаковић, који је био један од водећих људи Новак академије и који сарађује са Ђоковићем већ неко време, стигао у недељу у Париз.
Када је одлучио да каријеру настави без Горана Иванишевића, Новак Ђоковић најпре се обратио Ненаду Зимоњићу, легендарном српском тенисеру, који је са њим тренирао у Београду, а затим и отишао у Монте Карло.
Чинило се да је то сарадња која би могла да пробуди Новака јер је у Кнежевини стигао до полуфинала, али Зимоњић се са првим рекетом сета појавио још само у Риму, док већ у Женеви није био ту.
Српски ас се у Паризу ослонио на Миљана Амановића , физиотерапуте, и Гебхарда Фил-Грича, кондиционог тренера, док на првом тренингу српског аса на париској шљаци није било Зимоњића.
Са једне стране је изненађење што је Новак одлучио да не настави сарадњу са Ненадом (бар када је реч о тренутној ситуацији), али са друге стране најбољи тенисер света већ је говорио о томе да му можда у овој фази каријере тренер није потребан.
Сарадња двојице тенисера није била потврђена, међутим Зимоњић је обављао улогу тренера. Сада нема ни званичног краја, а детаљније би на ову тему Новак могао да прича на конференцији за медије.
У првом колу Ролан Гароса најбољи тенисер света играће против Ига Ербера, француског тенисера.
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
СПОРТ
Славни Американац поручује: „Новаку није лако – он долази из Србије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала