- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српско поподне у Паризу – почиње Ролан Гарос

© AP Photo / Christophe EnaОлга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Почетак Ролан Гароса заказан је за недељу, а на терену ће првог дана турнира бити троје српских представника. Најпре Ласло Ђере игра против Данијела Алтмајера, а затим Олга Даниловић против Мартине Тревисан, односно Александра Крунић против Кејти Волинетс.
После паузе због операције руке на терен се враћа Ласло Ђере. Српски тенисер последњи меч играо је у Монте Карлу када је предао Стефаносу Циципасу, а сада неће имати једноставан задатак.
Ласлу шљака најбоље лежи и зато је фаворит у првом колу, а узимајући у обзир и паузу Данијел Алтмајер ће знати како да пружи отпор.
Овај меч почиње не пре 16 часова и уједно ће бити први меч једног српског представника на овогодишњем Ролан Гаросу.
Пола сата после Ласла, на терен излази Олга Даниловић. Српска тенисерка прошла је тежак пут преко квалификација, али је изборила главни жреб. У првом колу чека је Италијанка Мартина Тревисан, 88. тенисерка света од које је Српкиња како се чини у бољој форми.
Такође не пре 16:30 меч првог кола игра и Александра Крунић која користи заштићени ренкинг с обзиром на то да је била одсутна због повреде. Тренутно је 471. на свету, али та позиција не значи ништа јер нема сумње да је Александра у далеко бољој форми.
Са друге стране мреже биће Кејти Волинетс која је до главног жреба дошла преко квалификација у којима није изгубила ниједан сет.
Никола Јокић у дуелу са Лонзом Болом - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
СПОРТ
Америчка НБА звезда падалица „променила“ цело колено?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала