- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Думе: Зеленски узурпирао власт, незаконито мобилисани Украјинци да се врате кућама

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Владимир Зеленски је у потпуности изгубио легитимитет, он нема више право да говори у име Украјине а било који споразум са нелегитимним председником је неважећи и у будућности може бити оспорен, рекао је председник Думе Вјачеслав Володин.
Он је констатовао да је Зеленски, одлажући председничке изборе, узурпирао власт а од 21. маја у потпуности је изгубио и остатке свог псеудолегитимитета.
Како је истакао, петогодишњи мандат Зеленског је истекао и било какво позивање на ратно стање је у супротности са уставом Украјине.

„Украјинци мобилисани на основу незаконитих одлука сада треба да се врате кућама – Зеленски нема легитимитет, не може да издаје наређења. Народ Украјине је једини извор власти у земљи а он је талац у рукама диктатора-марионете. То сви треба да схвате: и у Украјини и ван њених граница. Пре свега лидери еврпских држава“, написао је председник Думе на Телеграму.

Он је оценио да је главни разлог за одлагање председничких избора био страх Зеленског да не изгуби власт.
„Он нема права да проглашава мобилизацију, шаље људе у рат, да доноси било какве одлуке. Они који не знају закон треба да схвате да их то не ослобађа одговорности“, рекао је Володин и додао да је Украјина престала да постоји као правна држава од 2014. године.
Пре десет година, Вашингтон и Брисел су уз помоћ нациста извели крвави преврат. Руководеће положаје заузели су бандити и нацисти, а оне који се нису слагали са њима слали су у затвор, убијали, спаљивали, подсетио је руски званичник.
„Како резултат тога у Украјини су издали националне интересе, економија је уништена, грађани лишени права да утичу на сопствене животе и планирају свију будућност“, закључио је Володин.
Руски председник Владимир Путин у државној посети Белорусији - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Специјална операција у Украјини
Путин: Русија за преговоре, али да се узме у обзир реалност - легитимитет Зеленског окончан
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала