- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вратио се фуриозни Синер, а Циципас убедљиво победио

© AP Photo / Daniel ColeЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Јаник Синер, италијански тенисер, без проблема је савладао Кристофера Јубенкса резултатом 6:3, 6:3, 6:4 у првом колу Ролан Гароса. Иако је Италијан наговестио да још увек није сто одсто спреман деловало је да је играо свој најбољи тенис. Убедљиву победу остварио је и Стефанос Циципас.
После повлачења у Мадриду, Јаник Синер одлучио је да не игра ни на мастерсу у Риму због повреде кука, а чак је било наговештаја да би могао да откаже и учешће на Ролан Гаросу.
До тога не само да није дошло, већ је Италијан свој први меч на париској шљаци одиграо одлично. Истина, противник Јубенкс тенисер је који више може да се истакне на бетону, али поједини ударци Синера заиста су указивали на то да он игра свој најбољи тенис.
У првом сету направио је два, па је допустио један брејк, али потом је у завршници још једном одузео сервис Американцу и на тај начин стигао до предности.
Није Синер у другом сету допустио противнику да му одузме сервис гем, док је он успео да направи један брејк који му је био довољан да осигура вођство од 2:0 у сетовима.
У трећем сету пала је концентрација италијанском тенисеру па је тако Јубенкс први имао прилику да стигне до брејка, али након што је није искористио Синер је то казнио и одузео му је сервис гем и то без изгубљеног поена.
Могао је Јаник новим брејком да заврши меч, али Американац је успео да спаси две меч лопте. Такав подвиг ипак није успео да понови на сервис Италијана који ће у другом колу играти против Ришара Гаскеа, француског тенисера.
Убедљиву победу је забележио и Стефанос Циципас, савладао је Мартона Фучовича са максималних 3:0 у сетовима.
Рукометна лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Титула не мрда из Новог Сада – пуних 11 година!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала