- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласло пао после пет сати и пет спасених меч лопти – епски повратак недовољан за победу

© AP Photo / Louise DelmotteЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, поражен је после пет сати и седам минута игре у првом колу Ролан Гароса од Немца Данијела Алтмајера резултатом 7:5, 6:4, 6:7,5:7, 7:6. Сјајни Ђере успео је да спаси чак пет меч лопти, али у петом сету не и шесту.
Од мастерса у Монте Карлу Ласло Ђере није био на терену и било је тешко очекивати било шта док не изађе на терен и не прикаже у каквој је форми. С обзиром на то да се враћа после повреде прво коло могло је да буде и лакше за српског тенисера који је за противника добио незгодног Алтмајера.
Током првог сета владала је велика неизвеснот, а брејк лопти није било све до 11. гема када је своју прву и једину шансу икористио немачкии тенисер, који је после својим сервисом освојио и сет.
Динамичнији је био други сет у ком је за разлику од првог било и прилика и брејкова, али поново један више на страни Алтмајера који је стекао огромну предност од 2:0 у сетовима.
Навикао нас је Ђере на то да не одустаје и успео је и свој први меч после паузе да претвори у праву драму.
У трећем сету поново су пажљивије обојица тенисера чували гемове, разменили су по брејк, да би Ђере у тај-брејку успео да искористи трећу сет лопту и тако најави повратак у меч.
Одлично је Ласло отворио четврти сет, одмах је противнику одузео сервис гем, али се Алтмајер потпуно вратио у шестом гему. Преокренуо је резултат,а потом успео да стигне и до прве меч лопте коју српски тенисер спасава. После тога, Ласло прави нови брејк и стиже до изједначења.
У драматичном петом сету моментум је био на Ласловој страни и он је то користио јер је поново први стигао до брејка, али Алтмајер је рутински извратио, а онда на идентичан начин стигао до нове меч лопте.
Још једну је спасио Ђере, а онда су уследиле и нове три и ниједну од њих српски тенисер није допустио да противник искористи.
Поново је одлучивао тај-брејк који је обиловао мини-брејковима, а на крају после пет сати и седам минута игре Ласло не успева да спаси и шесту меч лопту за противника.
Велика је штета што је српски тенисер поражен у оваквом мечу, али са друге стране је одлично видети спремног Ласла који поново може да се бори и на терену остави последњи атом снаге.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Лука Дончић спрема „метлу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала