- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић победио на старту Ролан Гароса

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, пласирао се у друго коло Ролан Гароса победом над Тијагом Монтеиром (3-1).
Он је после два и по сата игре савладао Бразилца Тијага Монтеира, 86. играча на свету, по сетовима 6:2, 6:1, 4:6 и 6:4.
Уједно му се и реванширао за недавни пораз у Риму у оквиру трећег кола. Пред Миомиром је даље велики изазов у наредном колу, Рус Данил Медведев.
Против Монтеира српски тенисер је приказао сјајан тенис у прва два сета, потпуно је господарио тереном, показује то, на крају крајева, и резултат тог периода меча - 6:2 и 6:1. Бразилац није знао шта га је снашло, тек три својена гема најбоље су сведочанство његове немоћи у први сат времена, колико су трајала два сета.
Тек у трећем Монтеиро се стабилизовао, тек тад је практично заиграо, а Кецмановић, уљуљкан у вођство и тоталну надмоћ, није осетио шта му наилази - а наишла му је најбоља верзија Монтеира.
Мада, није деловало да ће Јужноамериканац да се избори за трећи сет, напросто јер је претрпео брејк у седмом гему, а Кецмановић имао сервис при вођству од 4:3.
Уследио је благи шок за српског тенисера потом - три узастопна гема и сет освојио је његов ривал. Али јасно је многима и тада било ко се за све пита у овом дуелу или ко се више пита.
Миомир је у четвртом сету заиграо знатно сигурније. Прву брејк лопту није искористио у трећем гему, али јесте у 11, за вођство од 6:5. Меч је завршио у великом стилу - савршеним гемом без изгубљеног поена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала