- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

На прагу рата будућности: Руски оператер дронова надмашио успех легендарног снајперисте

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Успех оператера ФПВ дронова већ надмашује резултате чувених снајпериста из Другог светског рата – један руски војник је помоћу дронова ликвидирао више од 300 украјинских војника, а херој Совјетског Савеза Василиј Зајцев – преко 240 Немаца, рекао је за Спутњик инструктор из Центра за специјалну тактичку и почетну војну обуку „Рокот“.
„Један руски оператер ФПВ дронова ликвидирао је више од 300 људи. То је у равни са нивоом великог снајперисте, хероја Совјетског Савеза Василија Зајцева“, рекао је наш саговорник са кодним именом „Пиноче“.
Како је објаснио, обука оператера ФПВ дронова траје две-три недеље, док је за обуку снајперисте потребно најмање шест месеци.
Инструктор је такође истакао да снајпериста, да би пуцао, мора да изађе на контакт линију, заузме положај, камуфлира се, да дуго прати ситуацију и на време напусти позицију након ликвидирања противника, док оператер дрона може да делује са велике удаљености.
Притом, опсег његових циљева је шири него код снајперисте.
„То су и утврђења или циљеви у утврђењу, које снајпериста ни не види, и војна техника, укључујући тенкове. Зато оператери и постижу такве резултате. Тренутно смо на прагу рата будућности“, објаснио је инструктор.
Украјински војник лансира дрон - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
РУСИЈА
Ко гађа нуклеарку? Веома опасна игра против Русије
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала