- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Настављају се протести у Јерменији: Демонстранти блокирају путеве, приведено 137 људи /видео/

© SputnikПолиция задерживает участников акции неповиновения на перекрестке проспекта Тигран Мец и улицы Ханжяна (27 мая 2024). Еревaн
Полиция задерживает участников акции неповиновения на перекрестке проспекта Тигран Мец и улицы Ханжяна (27 мая 2024). Еревaн - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Учесници протеста у Јерменији, који захтевају оставку премијера Николе Пашињана, од ране зоре су почели да блокирају путеве у Јерменији.
„Блокирана је улица Улнеци у Јеревану и аутопут Јереван-Аштарак“, наводи се у саопштењу покрета „Тавуш за отаџбину“.
Како је саопштило Министарство унутрашњих послова републике, од јутрос је приведено 137 учесника протеста.
Претходно је један од лидера организације Гурген Меликјан саопштио да је опозициони покрет „Тавуш за отаџбину“ предложио архиепископа Баграта Галстањана за премијера Јерменије. Са своје стране, архиепископ Баграт Галстањан изјавио је да намерава да „замрзне“ своју службу у цркви и о томе питао католикоса свих Јермена Гарегина Другог.

Протести у Јерменији

У Јерменији се одржавају протести које предводи лидер Тавушке епархије Јерменске апостолске цркве, архиепископ Баграт, након вести о споразуму између Бакуа и Јеревана о разграничењу у Тавушкој области.
Јереван је фактички пристао да Бакуу преда четири села која су била у саставу Азербејџанске ССР, а од 1990-их се налазила под контролом Јерменије. Покрет „Тавуш за отаџбину“ тражи оставку јерменског премијера Никола Пашињана, оптужујући га да је једнострано предао земље Азербејџану.
Јерменски архиепископ Баграт на протесту опозиције у Јеревану - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
СВЕТ
Протести у Јеревану, опозиција преложила архиепископа Баграта за премијера /видео/
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала