- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дебакл Србије и Маркова оштра порука: „Ово није мој тим“

© Фото : CEVСрпски одбојкаш Марко Подрашчанин
Српски одбојкаш Марко Подрашчанин - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Мушка одбојкашка репрезентације Србије доживела је пораз од Немачке 3:0, трећи узастопни у Лиги нација, и тиме додатно отежала пут до Олимпијских игара. Разочаран је био цео српски тим, али највише Марко Подрашчанин који никако није задовољан тренутном ситуацијом и енергијом у репрезентацији.
После Јапана и Бразила, одбојкаши Србије нису успели да исправе грешке ни против Немачке.
Док се домаћина, репрезентацију Бразила, могло наћи оправдање, као и за Јапан који је одиграо одличну утакмицу, тешко је пронаћи одговор на то како Србије није могла ни до сета против Немачке.
Прва недеља Лиге нација за српску репрезентацију је завршена са једном победом и три пораза што наше одбојкаше није довело у добру ситуацију јер на овом турниру треба да изборе визу за Олимпијске игре од које су сада далеко.
Због тога је после новог пораза глас подигао Марко Подрашчанин.
„Пре свега бих честитао репрезентацији Немачке. Иако су се већ пласирали на Олимпијске игре, играли су веома чврсто данас. Наравно, желели смо другачији исход данас, али они су играли боље. Не знам зашто, али су желели победу више од нас. Нама је тријумф био баш потребан после тешких пораза од Јапана и Бразила претходних дана, али и даље смо у игри. Ово није мој тим, ово није екипа коју сам желео и која ће се пласирати на Олимпијске игре. Морамо да играмо боље!“, оштар је био искусни српски репрезентативац.
Наредни турнир Лиге нација одржава се у Отави, а Србија ће играти против Канаде, Холандије, Сједињених Америчких Држава и Аргентине, што значи да је потребно хитно буђење.
„Почаствован сам јер представљам своју породицу, пријатеље и државу већ 18 или 19 година. Буквално, пола свог живота играм за репрезентацију. Дајем све од себе из дана у дан, али данас то није било довољно за победу. Остало је још осам мечева, за које се надам да мени неће бити последњи, односно да ћемо их добити, али морамо да идемо корак по корак и да размишљамо само о следећем противнику“, закључио је Подрашчанин.
Хуманитарни турнир Лука Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Сећање на Луку и борба за Софију – одржан осми хуманитарни турнир на Новом Београду /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала