- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Западни медији: Бојазан око рата са Русијом завадио Белу кућу и Стејт департмент

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуска војска на краснолиманском правцу
Руска војска на краснолиманском правцу - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен води дискусије о Украјини са саветницима Беле куће који се плаше ескалације сукоба са Русијом, изјавио је аналитичар аустралијског Института за стратешку политику Малколм Дејвис у интервјуу за „Си-Ен-Ен“.

„Унутар администрације председника Џозефа Бајдена постоји група људи која је забринута због перспективе ескалације сукоба са Русијом. Блинкен покушава да одагне те бојазни. Међутим, према мом мишљењу, саветник за националну безбедност Џејк Саливан уздржан је као и председник Бајден“, оценио је експерт.

Према његовим речима, унутрашњи сукоб у Вашингтону спречава Кијев да добије дозволу за извођење напада на територију Русије америчким оружјем.
Раније је лист „Њујорк тајмс“, позивајући се на неименоване званичнике, писао да амерички Стејт департмент предлаже администрацији председника Џозефа Бајдена да дозволи Украјини да изводи нападе на територију Русије америчким оружјем. Лист је истакао да је овакав предлог изнео државни секретар Ентони Блинкен.
Претходно, група америчких конгресмена, на челу са председавајућим Комитета за обавештајне послове Представничког дома Мајком Тарнером, апеловала је на министра одбране Лојда Остина да дозволи Украјини да употреби америчко оружје за напад на руску територију.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков прокоментарисао је апеле америчких политичара рекавши да да усијане главе у америчком Конгресу желе да додатно изазову тензије око Украјине.
Званично, став Пентагона по овом питању остаје непромењен – oн се противи употреби пребаченог оружја за нападе на руску територију.
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Специјална операција у Украјини
„Тестирате наше стрпљење“: Русија реаговала на провокације америчког Конгреса
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала