- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Охрабрујуће прогнозе: „Новак још може да побеђује у пет сетова“

© AFP 2023 / TIZIANA FABIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић у Париз стиже у не тако доброј форми, али за Матса Виландера, бившег шведског тенисера, а сада консултанта на „Еуроспорту“, српски ас и даље може да представља фаворита у Паризу. Сличног је мишљења и Стефанос Циципас, грчки тенисер.
Није Новак Ђоковић навикао да до Ролан Гароса нема ниједну титулу у сезони, али се у 37. години суочио са тим. Међутим, такво стање ствари не ремети српског аса када је у питању мотивација за Гренд слемове.
Први рекет света и раније је имао неочекиване проблеме пред поједине Гренд слемове, а Матс Виландер подсетио је на то како је Новак пребродио кризу у Аустралији када је био депортован.
„Па, то су тешке припреме за Новака Ђоковића, јер није одиграо толико мечева. Али запамтите, када му није било дозвољено да дође на Аустралијан опен због вакцинације против ковида, то му је дало три или четири месеца одмора на Туру. Тако да је био одморан када је поново почео да игра. Можда ова година није добра за њега, али за некога ко је добар као он и има толико искуства, још увек може да побеђује у пет сетова“, верује Виландер.
Бивши шведски тенисер сматра да ће српском асу бити тешко само на почетку.
„Он зна да може да освоји Ролан Гарос сваки пут када игра. А сада је свежији него на три претходна турнира Ролан Гароса. Тако да се уопште не бих бринуо. Прво и друго коло би могло да буде незгодно за Новака јер није толико играо. Када заврши, ако оствари другу недељу, онда, вау, постаје ми велики, велики фаворит“, истакао је Виландер.
Новакови ривали попут Каспера Руда и Саше Зверева такође га сматрају фаворитом, а на ту тему говорио је и Стефанос Циципас.
„Нема фаворита који се много издваја. Можда само Новак Ђоковић јер је овде више пута побеђивао. Иако нема у овој години одличне резултате, као што нас је навикао када је побеђивао готово сваке недеље, ја га и даље сматрам фаворитом“, јасан је Циципас.
После пораза у полуфиналу турнира у Женеви, Новак је истакао да није у доброј форми и да је тога свестан, али да је за Гренд слемове увек мотивисан.
Први меч на париској шљаци Новак игра против Пјера Ига Ербера, француског тенисера, у уторак.
Тадеј Погачар - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Пуца од снаге – челични Словенац опет прети да покори свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала