- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американка страхује од Српкиње: „Намучила ме је, мораћу да се спремим“

© AP Photo / Christophe EnaОлга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Олга Даниловић, српска тенисерка, у другом колу Ролан Гароса игра против Данијел Колинс, а Американка се добро сећа колико се са Српкињом намучила у Мадриду због чега је поручила да ће морати темељно да се спреми.
У фантастичној форми је Олга Даниловић која је најпре прошла квалификације, а потом је рутински елиминисала Италијанку Мартину Тревисан, Међутим, већ у другом колу чека је далеко тежи посао јер ће са друге стране мреже бити Данијел Колинс.
Српска и америчка тенисерка састале су се недавно у Мадриду када је Даниловићева била бизу победе каријере. Добила је први сет и потом у наредна два озбиљно намучила противницу, али Колинс је на крају славила.
Присетила се тог меча Олга и истакла да јој је то био један од тежих пораза у каријери.
„Врхунски меч је био у Мадриду, дала сам 150 посто себе, нисам више знала како ми ноге трче. Јако ми је било жао, један од тежих пораза које сам имала. Сутрадан није био баш диван дан, али нисам жалила ни за чим, само за тиме што нисам победила“, изјавила је Даниловићева.
Међутим, управо због тог меча сада Американка зна са ким има посла и свесна је да јој неће бити лако.
„Олга игра сјајно, ради неке изванредне ствари на терену, дефинитивно ме је намучила и представљала изазов у последњем мечу које смо одиграле. Дефинитивно ћу да седнем и да урадим домаћи задатак, да се темељно спремим јер она зна како да игра тенис на високом нивоу. Очекујем да одиграм добар меч са њом“, рекла је Колинс после победе над сународницом Долехајд у првом колу.
Сегмент који ће имати великог утицаја на овај меч Американка сматра да је надморска висина.
„Једна од највећих разлика јесте надморска висина у Мадриду. Није то драстично, али прави разлику за многе тенисерке. Сви говоримо о томе, па правимо прилагођавања у игри, у шпановању итд. Другачији услови ће бити, другачија брзина терена, потпуно други меч сада у Паризу у односу на тај“, рекла је Колинс.
Српска и америчка тенисерка меч другог кола играју у среду.
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
СПОРТ
Партизан је „бисере“ поверио Лоли
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала