- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак гледао Надала – али га није изненадио: „Да игра последњи меч на Вимблдону и да сам тамо...“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, одиграо је можда свој последњи меч у каријери на Ролан Гаросу. Његов пораз од Саше Зверева пратио је и Новак Ђоковић кога како каже није приметио у публици. Осим што је истакао да ни сам није сигуран да ли се враћа у Париз, Надал је причао и о наставку сезоне и тако открио да неће играти на Вимблдону.
Прави спектакл приредили су Рафаел Надал и Саша Зверев у првом колу Ролан Гароса, али Шпанац је био предалеко од тога да угрози немачког тенисера који је у одличној форми. Међутим, упркос поразу „краљ шљаке“ задовољан је што је успео да се врати на париску шљаку.
„Имао сам позитивну недељу иза себе. Тешко је када ниси међу носиоцима. Осећам се много боље него раније, није било неких ограничења током меча. Рекао бих да нисам био предалеко, али знам да морам да градим још самопоуздање. Имао сам тешког противника, било је потребно да он не одигра на сјајном нивоу. Ако је ово био мој последњи меч, онда сам миран. Прошао сам кроз најтежи период у каријери у претходне две године, изгубио сам, али то је део тениса“, рекао је Надал.
С обзиром на то да је најавио да би ово могао да буде његов последњи меч „Бика са Мајорке“ са трибина су гледали Новак Ђоковић, Карлос Алкарас као и Ига Швјонтек, али их он није приметио.

„Нисам их видео на трибинама, али сматрам да је то нормално. Уколико је ово био мој последњи меч и да знам да рецимо Новак игра последњи меч на Вимблдону или у Аустралији и да сам тамо... Многи млади играчи попут Карлоса су ме гледали вероватно на ТВ-у и наравно да су заинтересовани да гледају. Рекао бих да имам позитивно завештање иза себе“, рекао је Надал.

Када је прошле године причао о повратку Надал је рекао да ће ове године играти последњу сезону у каријери. Тојош увек ниј потврдио, а једино је сигурно да ћемо га гледати још на Олимпијским играма, док се на Вимблдону готово сигурно неће појавити.
„Тешко да ћу играти на Вимблдону, не могу то да потврдим, посебно због промена, иде трава, па Олимпијске игре на шљаци. Морам да причам са тимом, да направимо анализу. Сматрам да не би било паметно за моје тело да тако нешто урадим. Осећао сам се добро на терену, али ништа не могу да потврдим. Чак и ако се пријавим за Вимблдон, морам да размислим да ли ћу да играм“, истакао је Шпанац.
Још увек не зна када ће оставити рекет.
„Тело није давало добре сигнале у прошлости, али не знам шта све може да се промени за годину дана. Било је дана када нисам могао да уживам ни у чему. Зато не могу да кажем ништа, не знам шта може да се деси. Није тема стрпљење, него реалност. Биће тешко, недеље пролазе. Немам чисту слику. Идем полако, као што сам стално радио. Ако не буде било енергије, снаге и свега што иде уз то, онда ће бити крај“, поручио је „краљ шљаке“.
Због тога што постоји шанса да се врати у Париз Надал није желео омаж после меча са Немцем.
„Не желим омаже. Хоћу да мислим на тенис и ни на ста друго. Ако то желе, бице времена. Ако дође време за крај онда могу да ми дају омаж. Париз није далеко, могу да дођем. Не треба ми данас омаж. Нисам рекао са сигурношћу да цу се вратити догодине само да сам захвалан на томе сто су хтели да ураде. Нормалан сам човек, ствари иду полако. Не могу јасно да кажем Све иде полако. Свашта може да се деси. Уживао сам ове недеље. Хтео сам да победим овде, урадио сам све, није било могуће и то је то“, закључио је Надал.
Бохум - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
СПОРТ
Фортуна окренула леђа Фортуни – Машовић замало трагичар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала