- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Стравичне слике из САД: У серији олуја погинуле 24 особе, с неба падале ледене кугле /видео, фото/

© AP Photo / Charlie Kaijo/The Northwest Arkansas Democrat-Gazette Последице олује у САД
Последице олује у САД - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Број погинулих у серији олуја које су од суботе захватиле више савезних држава САД повећао се на 24, уништено је више стотина зграда и кућа, а прогностичари упозоравају на погоршање времена.
Олуја је довела до смртних случајева у америчким државама Тексас, Оклахома, Арканзас, Кентаки и Колорадо, преносе амерички медији, док је у седам држава због невремена без струје остало око 300.000 људи.
Гувернер Кентакија Енди Бешир прогласио је ванредно стање рано у понедељак, док је Национална метеоролошка служба саопштила да је за делове Џорџије и Јужне Каролине издато упозорење на јаку грмљавину најмање до понедељка поподне.
„Била је то тешка ноћ за наше људе“, објавио је гувернер Кентакија на Иксу. Касније је на брифингу за новинаре рекао да су разорне олује погодиле скоро целу државу. Званичници су саопштили да је у невремену оштећено стотину државних ауто-путева и путева.
Јак град погодио је Тексас, а на снимцима објављеним на друштвеним мрежама виде се ледене кугле које падају с неба брзином муње.
Национална метеоролошка служба упозорила је на додатне олује у долинама Охаја и Тенесија, које доносе јаке ветрове, град, торнада и јаке пљускове који би могли да изазову изненадне поплаве.
Најновије екстремно време долази само неколико дана након што је снажан торнадо протутњао градом у Ајови, убивши четири особе, а више пијавица је погодило Тексас прошле недеље.
Истовремено, метеоролози најављују да ће екстремно високе температуре погодити Тексас, где се очекују температуре до 49 степени Целзијусових.
У међувремену, САД се припремају за оно што су владини прогностичари назвали потенцијално „изузетном“ атлантском сезоном урагана која почиње 1. јуна.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала