- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички медији: Бајден разматра две нове тешке контрамере за борбу против успеха Русије у Украјини

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија у зони СВО
Руска артиљерија у зони СВО - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден разматра две нове тешке контрамере за борбу против успеха Русије у Украјини, пише колумниста „Вашингтон поста“ Дејвид Игнејшес.
Према његовим речима, Бајден разматра могућност увођења санкција Кини због наводне испоруке кључних кинеских технологија Москви, као и укидања ограничења на употребу америчког оружја кратког домета за украјинске нападе на територију Русије.
„Различито оружје за које су се Сједињене Америчке Државе надале да ће помоћи Украјини, као што су тенкови 'М1 абрамс', вишеструки ракетни системи 'химарс' и борбени авиони Ф-16, показали су се рањиви на руске Дронове, системе за електронско ометање и системе противваздушне одбране“, наводи се у чланку.
Према писању медија, амерички званичници страхују да Русија гомила снаге и технику непосредно преко границе унутар Русије за напад на Харков и друге градове на истоку Украјине.
Колумниста сматра да би америчко оружје могло да промени ситуацију, али Вашингтон још не дозвољава Кијеву да удари по територији коју САД признају као руску.
Ситуација би могла да се промени будући да друге земље НАТО-а врше притисак на Бајдена да олабави контролу, наводи се у чланку.
„Могуће је да се ближимо још једној прекретници у Украјини. Док Кина све више нагиње ка партнерству са доминантном Русијом, Бајден размишља да ли да продуби свој савез са Кијевом. То би донело нове ризике, али би имало смисла ако он може да подржи пољуљану Украјину и успостави равнотежу за преговарачким столом, где би овај рат на крају требало да се заврши“, пише „Вашингтон пост“.
Раније је руски председник Владимир Путин поручио да представници земаља НАТО-а морају бити свесни са чиме се играју када говоре о предлозима Запада да се Кијеву дозволе напади на територију Русије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала