- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда се пре 33 године попела на кров Европе – „Стрес па ерупција одушевљења и Ђурђевдан“

© Sputnik / Страхиња КлисарићМаракана
Маракана - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Црвена звезда је на данашњи дан пре 33 године постала првак Европе, победивши Олимпик Марсеј у великом финалу на стадиону „Свети Никола“ после бољег извођења пенала, а председник Светозар Мијаиловић поручио је да је Бари успомена за цео живот.
У календару сваког звездаша црвеним словима уписан је 29. мај, дан када је Црвена звезда постала првак Европе победом над Олимпик Марсејом на стадиону „Свети Никола“ у Барију 1991. године.
„Сваком звездашу је тај дан једна велика упосмена, мени посебно јер сам доживео нешто о чему су маштали многи фудбалери и генерације из нас“, рекао је Мијаиловић за клупски сајт поводом 33 године од историјског успеха у Барију.
Присетио се Мијаиловић како је све то изгледало 29. маја 1991. године.
„Пред утакмицу и током самог сусрета владао је константни стрес, али је после уследила ерупција одушевљења. Не могу описати осећај када чујете да цео стадио пева „Ђурђевдан“, објаснио је Мијаиловић.
У саопштењу објављеном на званичном сајту Црвене звезде истиче се да Звездин караван креће на пут и да ће први град који ће посетити црвено-бела делегација, бити Бар.
„Постала је већ традиција годинама уназад. Желимо да нашим навијачима које имамо и ван Београда, пружимо прилику да виде и сликају се са чувеним трофејом, који је пре 33 године стигао у наше витрине. Караван обилази целу државу, регион, а почеће у Црној Гори“, истакао је Мијаиловић.
Александар Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Од Русије до Немачке – Јовановић се огласио због списка: „Прецртан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала