- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић честитао Надалу – и цени сваки тренутак: „Веома сам задовољан“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после победе против Француза Пјера-Ига Ербера да му је задовољство што се вратио на Ролан Гарос и на терен на ком је освојио трофеј претходне године.
Ђоковић је у првом колу био бољи од Француза са 3-0, по сетовима 6:4, 7:6, 6:4 за два и по сата.
"Играо сам против домаћег играча, нормално је да је публика била на његовој страни. У тај-брејку другог сета било је јако важно да буем концентрисан. Да је он добио сет била би друга прича. Одиграо сам свој најбољи тенис у том тренутку кад је било најпотребније", истакао је Ђоковић.
Прокоментарисао је и пораз Рафаела Надала од Саше Зверева, који је одгледао са трибина.
"Имам много поштовања према Надалу, наравно и према Звереву. Два сјајна играча, оно што је речено на терену, да је то можда последњи меч Рафе? Никада нећемо заборавити то што је урадио, велико поштовање имам за све што је урадио овде. Честитам му на фантастичној каријери", поручио је Ђоковић.
У разговору са Алексом Коречом на Еуроспорту, Новак је рекао да је Ербер играо веома добро и да је орао баш да се помучи за победу.
"Сваки меч видим као прилику, не знам колико ћу још имати прилике да играм на високом нивоу. Трудим се да урадим све што могу. Сјајан меч, вечерња атмосфера, то је реткост ове. Почели су прошле године, сјајно је. Ербер и је сервисом задавао много проблема, много је миксовао ритам. Играо је јако добро. И ја сам играо јако добро, веома сам задовољан својим наступом", истакао је Ђоковић.
Упитан је на крају и може ли искуство да му помогне.
"Претпостављам да може, пре свега ту како прилазиш мечу и како контролишеш одређене ситуације на терену. Али само искуство није довољно, мораш ипак да испоручиш робу, да имаш игру и да урадиш све што треба, нарочито на шљаци. Да играш размене, да будеш ту физички. Ово ми је омиљен турнир на шљаци. Надам се да могу да наставим далеко, идем у правом смеру", закључио је Новак.
У другом колу српски тенисер ће се састати са Шпанцем Робертом Карбаљесом Баеном.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала